Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Somalili mevkidaşı Mahmud ile görüştü

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
05 Ocak 2024 19:16 - Güncelleme : 05 Ocak 2024 19:32
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Somalili mevkidaşı Mahmud ile görüştü

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Somalili mevkidaşı Mahmud ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede iki lider, bölgesel ve küresel gelişmeleri ele aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, diplomasi trafiğini sürdürüyor. İletişim Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​'ın Somali​ Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud​ ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini duyurdu.

Görüşmede iki lider; Türkiye-Somali ilişkileri, terörle mücadele, küresel ve bölgesel meseleleri ele aldı.

TERÖRLE MÜCADELE VURGUSU

Erdoğan görüşmede, Türkiye’nin terörle mücadelesinde Somali'nin yanında olduğunu, iki ülke arasındaki iş birliklerinin artarak devam edeceğini ifade etti. Erdoğan ek olarak; Somali ile Etiyopya arasındaki kaygı verici gerilimin Somali'nin toprak bütünlüğü temelinde sona ermesi gerektiğini de ifade etti.

BLINKEN TÜRKİYE​'DE 

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın uçağı akşam saatlerinde Türkiye'ye geldi. Blinken'ın İstanbul'da Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme yapması bekleniyor.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...