Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan 'çok yakında' diyerek müjdeyi duyurdu

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
25 Şubat 2024 15:12 - Güncelleme : 25 Şubat 2024 16:22

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Adana mitinginde vatandaşlara seslendi. Muhalefetin kendi içinde iktidar kavgasına düştüğünü söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin savunma sanayiinde destan yazdığını ve yeni müjdelerin de yolda olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimlere 35 gün kala partisinin Adana mitinginde vatandaşlara seslendi.

Muhalefetin kendi içinde iktidar kavgasına düştüğünü söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Birbirileriyle uğraşmaktan fırsat bulamadıkları için başka bir konuyla ilgilenemeyecek durumdalar" diye konuştu. CHP yönetimine de eleştirilerde bulunan Erdoğan, "Biz Türkiye Yüzyılı diyoruz, gerçek belediyecilik diyoruz, onlar ise kapalı kapılar ardında birbirinin kuyusunu kazıyor, kirli ittifaklarla 'dem'leniyorlar. Şaibeli pazarlıklarla seçim kazanma peşinde koşuyorlar" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin savunma sanayi alanında destan yazdığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İHA ve SİHA alanında zaten dünyada ilk 3 ülke arasındayız. Milli Muharip Uçağımız KAAN ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. Böylece 5. nesil uçak üretebilen dünyadaki 4 ülkeden biri olduk" dedi.

Türkiye'nin savunma sanayi hamlelerinin tüm dünyada konuşulduğunu ifade eden Erdoğan, "Muhalefetin bize örnek gösterdiği ülkelerde son 4 gündür KAAN konuşuluyor. Daha ne müjdeler vereceğiz inşallah" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"ALANDA 75 BİN KİŞİ VAR"

"Şu anda Adana'da 75 bin kişi var. Adana'nın gerçek belediyeciliğe olan hasretini dindirmeye az kaldı. Adana 31 Mart'ta sandıkları patlatarak gerçek potansiyelini ortaya çıkaracaktır. Kendi seçmenleri başta olmak üzere milleti tıpış tıpış sandığa gidip oy verecek bir mecburiyet cenderesine sıkıştırmak isteyenlere günlerini göstereceğinize ben inanıyorum. Adana böyle artistliklere eyvallah etmez. Adana kendi iradesini çantada keklik kabul edenlere yol verir mi?

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan 'çok yakında' diyerek müjdeyi duyurdu - 1. Resim

MUHALEFETE SERT ELEŞTİRİLER

CHP başta olmak üzere muhalefetin halini görüyorsunuz. Parti içindeki iktidar kavgasından başlarını kaldıramıyorlar. Birbirileriyle uğraşmaktan fırsat bulamadıkları için başka bir konuyla ilgilenemeyecek durumdalar. Bunların ülkenin herhangi bir derdiyle dertlenmediklerini görüyoruz. 

Aynı şekilde şehirlerimizin sıkıntılarını çözecek bir projelerini duydunuz mu? Uluslararası meselelerde ilkeli bir duruş sergilediklerine şahit oldunuz mu? Göremezsiniz. Çünkü yok. Ya bunlar hal çadırını hastane diye Adanalı kardeşlerime yutturmaya çalıştılar. Bunlar bu denli yalancı.

Biz Türkiye Yüzyılı diyoruz, gerçek belediyecilik diyoruz, onlar ise kapalı kapılar ardında birbirinin kuyusunu kazıyor, kirli ittifaklarla 'dem'leniyorlar. Şaibeli pazarlıklarla seçim kazanma peşinde koşuyorlar.

"DERTLERİ KENDİ PARTİLERİNDE KİMİN BORUSUNUN ÖTECEĞİ"

Mayıs ayında milletin önüne cumhurbaşkanı adayı diye çıkardıkları, peşine de 6 tane yardımcı adayı taktıkları bir zat vardı. Seçimde umduklarını bulamayınca bütün suçu  cumhurbaşkanı adayına yükleyip kendilerini temize çıkardılar. Yere göğe sığdıramadıkları genel başkanlarını partiden öyle bir kazıyıp attılar ki, neredeyse kedisi Şero'yu bile kapıdan içeri sokmayacaklardı. Halbuki seçim gecesi hepsi ne diyordu, 'kazanıyoruz!. Bu nakaratla milletin aklıyla dalga geçtiler. Demek ki mesele ülke yönetimine talip olma değilmiş, mesele kendi partilerinde kimin borusunun öteceği meselesiymiş.

Karşılaştığımız tüm engellere rağmen vatanımıza olan minnet borcumuzu şimdiye kadar layıkıyla ödedik. Milletimizin sandıkta namusumuza emanet ettiği iradesine hiçbir zaman gölge düşürmedik.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan 'çok yakında' diyerek müjdeyi duyurdu - 2. Resim

"FETÖ'CÜ HAİNLERE MEYDANLARI DAR ETTİK"

Vesayet güçlerinden envai çeşit terör örgütüne kadar Türkiye karşıtlarının tamamını dize getirdik. 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi ülkeyi işgal etme teşebbüsleri karşısında geri adım atmadık. Birileri darbe gecesi kahvesini yudumlarken biz milletimizle sırt sırta verip FETÖ'cü hainlere meydanları dar ettik. 

Dış politikada Avrupa'dan aferin almaya çalışan değil, dik duruşuyla tüm dünyada takdir toplayan bir ülke konumundayız. Artık herkes şunu kabulleniyor. Türkiye bölgesel değil küresel bir güç olma yolunda ilerliyor. Krizlerin çözümündeki kilit rolümüz anlaşılıyor.

Dış politikada artan itibarımızın arkasında güçlü bir savunma sanayi var. Savunma Sanayiinde dışa bağımlılığımız azaldıkça uluslararası arenada etkinliğimiz artmıştır. Göreve geldiğimizde savunma sanayinde yüzde 80 oranında başkalarına muhtaç haldeydik. Terörle mücadelede kullandığımız silahların çoğunu yurt dışından temin ediyorduk. Bunları alırken önümüze konulan şartlardan dolayı 40 dereden su getirmemiz gerekiyordu.

"SAVUNMA SANAYİİNDE ADETA DESTAN YAZDIK"

Türkiye'ye yakışmayan bu tablo karşısında özellikle savunma sanayiine ağırlık verdik. Kolayı değil zor olanı ama ülkemiz için en hayırlı olanı seçtik. Tabanca, tüfek dahil kendimiz üretmeye başladık. İnsansız hava araçları gibi yeni gelişen teknolojilere büyük yatırımlar yaptık. Bu alanda çalışan firmalarımızı teşvik ettik. İşte bugün 2005'lerde, 2010'larda toprağa diktiğimiz fidanların meyvelerini topluyoruz. Yıllar önceki projeler, bugün hepimizin iftihar vesilesi olan uçaklara, tanklara, gemilere, füzelere, roketlere dönüşüyor. Türkiye savunma sanayi alanında adeta bir destan yazıyor. Dünyanın ilk SİHA gemisi Anadolu'yu geçen sene hizmete aldık. Kendi tasarımımız milli denizaltımızı inşa etme aşamasındayız. İHA ve SİHA alanında zaten dünyada ilk 3 ülke arasındayız. Bugün 34 farklı ülkenin semalarını Türk İHA ve SİHA'ları koruyor.

Geçtiğimiz günlerde gurur hanemize yeni bir halka daha ekledik. Milli Muharip uçağımız KAAN ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. Böylece 5. nesil uçak üretebilen dünyadaki 4 ülkeden biri olduk.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan 'çok yakında' diyerek müjdeyi duyurdu - 3. Resim

YENİ MÜJDELER YOLDA

Bunlar daha başlangıç. Önümüzdeki yıllarda çok daha fazlasını, daha modernini, gelişmişini, güçlüsünü yapacağız. Şimdi uçak gemimizin bir üst segmentini yapacağız. Şu anda deniz kuvvetlerimiz çalışmayı yürütüyor. Kısa zamanda inşallah bir üst segmentini yapacağız. Biz yaparız dedik mi yaparız. İçimizdeki müzmin muhalifler ve mankurtlar anlamasa da Türkiye'nin nasıl büyük işlere imza attığını dostlarımız ve hasımlarımız çok iyi biliyor.

Muhalefetin bize örnek gösterdiği ülkelerde son 4 gündür KAAN konuşuluyor KAAN. Türkiye'nin savunma sanayi hamleleri konuşuluyor. Dostlarımız başarılarımızla gurur duyarken elbette rakiplerimiz de endişeye kapılıyor. Daha ne müjdeler vereceğiz.

KAAN ELEŞTİRİLERİNE TEPKİ

Bizdeki mankurtlaştırılmış zihinler KAAN'a bakınca 'kalorifer peteği' ya da 'süpürge sapı' görüyor. Ama Asya'dan Afrika'ya kadar gönül coğrafyamızdaki milyonlar ise mazlumların ümidi haline gelen bir Türkiye görüyor. Bu dost ve kardeş ülkelere de cesaret aşılıyor. Türkiye'yi her alanda kalkındırmaya devam edeceğiz."

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ahmet kililioglu 25 Şubat 2024 18:29

Emekli yılı emekliler aç.

Sonraki Haber Yükleniyor...