Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Filistin diplomasisi: Reisi, Sunak ve Miçotakis ile görüştü

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
16 Ekim 2023 14:28 - Güncelleme : 16 Ekim 2023 18:19
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Filistin diplomasisi: Reisi, Sunak ve Miçotakis ile görüştü

Son dakika haberi: Türkiye'nin Filistin diplomasisi devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve İngiltere Başkanı Rishi Sunak ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan liderlerle görüşmede, İsrail-Filistin çatışmasını ele aldı.

İsrail ile Hamas​ arasındaki çatışma 10. gününde de tüm şiddetiyle devam ediyor. İsrail'in Gazze​'ye yönelik saldırılarında 750'si çocuk 2 bin 750 Filistinli hayatını kaybetti. İsrail'de ise can kayıpları 1300'ün üstünde...

ENKAZ ALTINDA BİNDEN FAZLA CESET VAR

Kara harekatına hazırlanan İsrail ordusu, gece boyunca Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerini füze yağdırmayı sürdürdü. Yaklaşık 2,5 milyon insanın yaşadığı Gazze'de insanı dram her geçen gün derinleşiyor. Gazze İçişleri Bakanlığı enkaz altında binden fazla cesedin olduğunu açıkladı.

GÜNDEM GAZZE

Bölgede en son bu gelişmeler yaşanırken Türkiye​ de bir an önce çatışmaların sona ermesi için diplomasi trafiğine devam ediyor. Görüşmede, İsrail-Filistin arasındaki çatışmalı süreç, bölgede artan gerilim ve çözüm için atılması gereken adımlar ele alındı.

Erdoğan, görüşmede çatışmaların bir an önce sona ermesinin bölge ve dünya barışı adına önemli olduğunu, Gazze'ye insani yardımların ulaştırılması için Türkiye'nin yoğun çaba sarf ettiğini, gerilimi artırıcı adımlardan uzak durulması gerektiğini ve İsrail-Filistin meselesinde karşılıklı atılacak müspet adımların kalıcı çözümü beraberinde getirebileceğini ifade etti.

İNGİLTERE BAŞBAKANI İLE DE GÖRÜŞTÜ

Reisi görüşmesinin ardından Erdoğan, İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ile de bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, İsrail-Filistin çatışmalarının geldiği nokta, barışın bölgede tesisi için izlenmesi gereken politikalar ve ağır insani krizin çözümüne yönelik acil tedbirler ele alındı.

"FİLİSTİN'E VERİLEN SÖZLER TUTULMALI"

Erdoğan görüşmede, Türkiye'nin Gazze'deki insan hakları ihlallerine karşı, başta Batılı ülkeler olmak üzere, uluslararası toplumun etkin çıkışlar yapması gerektiğini, krizi derinleştiren kışkırtıcı adımlar yerine yıllar boyuncaFilistin​'e verilip tutulmayan sözlerin hatırlanması ve gereğinin yerine getirilmesinin önemli olduğunu söyledi.

MİÇOTAKİS İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğani son olarak Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile telefonla görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalar ve bölgede yaşanan insan hakları ihlalleri ele alındı.

Cumhurbaşkanım Erdoğan, Türkiye'nin bölgesel ve küresel çapta son derece olumsuz sonuçları olabilecek bu çatışmalı sürecin sonlandırılması için her türlü gayreti gösterdiğini ve buna devam edeceğini ifade etti.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...