Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İstanbul adayı açıklaması

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
23 Aralık 2023 15:30 - Güncelleme : 23 Aralık 2023 16:32

Son dakika haberi: 31 Mart 2024 yılında yapılacak yerel seçimler için geri sayım devam ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan, her fırsatta "Mutlaka geri almalıyız" dediği İstanbul için ince eleyip sık dokuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin yerel seçimlerde İstanbul adayına ilişkin önemli bir açıklama yaptı.

AK Parti​, İstanbul​'da büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarını belirlemek için Pazar günü temayül yoklaması gerçekleştirdi. Yapılan temayül yoklamaları ve anketlerle adaylık​ için adı geçen isimlerin sayısı 3 oldu. AK Parti kulislerinde Murat Kurum​, Tevfik Göksu ve Ali Yerlikaya isimleri geçiyor. "Yeniden İstanbul" sloganı ile gelen AK Parti'de adaylık için isimler merak ediliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen "Yüzyılın Dönüşümü İstanbul Programı"nda yerel seçimlerde AK Parti'nin İstanbul adayına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

AK PARTİ'NİN İSTANBUL ADAYI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Fatih'in emaneti bu güzel şehrin son 5 yılının temel atmama törenleriyle, engelleniyoruz yalanlarıyla heba edildiğinin, boşa harcandığının şahidiyiz. 31 Mart çok önemli. İnşallah 31 Mart'ta İstanbul'un fetret devrini kapatacak, hak ettiği hizmetlerle yeniden buluşmasını sağlayacağız"

AK PARTİ VE MHP ŞEHİRLERİ BÖLÜŞTÜ

Öte yandan yerel seçimlere 3 ay kala ittifak görüşmelerini hızlandıran Cumhur İttifakı'ndan iller bazında görüşmeler tamamlandı. 2019 yılında olduğu gibi ortak adaylarla seçime girecek olan Cumhur İttifakı'nda iller, partilere bölüştürüldü. 

Konu hakkında açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, 30 büyükşehirin 28'inde AK Parti, 2'sinde ise MHP aday göstereceğini açıkladı. Yıldız, büyükşehir statüsünde olmayan illerde ise 22'sinde partilerin kendi adaylarıyla 29'unda ise iş birliği yapılacağını duyurdu.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Uğur 23 Aralık 2023 21:35

Alırsa Tevfik Göksu Alır istanbulu

Sonraki Haber Yükleniyor...