Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İYİ Parti'ye ittifak çağrısı: Kapımız herkese açık

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
11 Ekim 2023 14:34 - Güncelleme : 11 Ekim 2023 14:35

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçimler öncesi ittifak çağrısında bulundu. AK Parti Grup Toplantısı'nda söylediği 'Kapımız herkese açık' ifadesinin İYİ Parti'yi de kapsadığını belirten Erdoğan, "Ne kadar güçlü olursak ülkemiz için o kadar iyi" dedi.

Erdoğan​, AK PartiTBMM​ Grup Toplantısı'nın ardından Meclis​'ten ayrılırken, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

"Gelecek hafta Meclis Genel Kuruluna tezkereler gelecek ama muhalefet şimdiden 'hayır' oyu vereceğini söyledi. Anayasa konusunda da 'hayır' diyecekler. Bunu nasıl değerlendirirsiniz?" sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Devlet Bey dün konuşmasında her şeyi söyledi mi? Cumhur İttifakı​ olarak biz de ne diyoruz? 'Evet' diyoruz. Cumhur İttifakı olarak her ikimizin Parlamentodaki oyları bu işi çözer mi? Çözer. İki kere iki dört" cevabını verdi.

"Cumhur İttifakı'na yeni partilerin katılması söz konusu olur mu? Bir çağrınız oldu, bu İYİ Parti'ye mi yönelikti?" sorusu üzerine Erdoğan, "Katılmak isteyen herkese kapımız açık. İYİ Parti de olabilir. Zaten diğerleri Cumhur İttifakı'nda belli. Ne kadar katılım güçlü olursa, ülkemizin menfaatine o denli hayırlı olur" ifadesini kullandı.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Erdoğan bugünkü AK Parti Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, yerel seçim öncesi Cumhur İttifakı'na katılmak isteyen partilere açık kapı bırakıp şu ifadeleri kullanmıştı:

"İnşallah Türkiye Yüzyılı destanını Cumhur İttifakı olarak beraberce yazacak, gelecek nesillere armağan edeceğiz. Ülkesinin ve milletinin bekası, istiklali ve istikbali uğrunda verdiğimiz mücadeleye katılmak isteyen herkese Cumhur İttifakı'nın kapısının, tabii ortaklarımızın da rızası şartıyla açık olduğunu belirtmek isterim."

Son dakika haberinin ayrıntıları hazırlanıyor...

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...