Tgrt Haber

Son dakika | Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine Toplantısı sonrası önemli açıklamalar

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: tgrthaber.com
25 Ağustos 2024 20:38 - Güncelleme : 25 Ağustos 2024 22:49

Son dakika haberi: Bitlis Ahlat'ta başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Kabine Toplantısı son erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantı sonrası açıklamalarda bulundu. Gazze meselesinden orman yangınlarına kadar birçok konuya değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli mesajlar verdi...

Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​ başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi. Ahlat​ Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı, 2 saat 20 dakika sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantı sonrası açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarından öne çıkanlar şöyle:

"Başkanlığımızda 21 yıl sonra ilk defa Ankara dışında yapılan tarihi Kabine Toplantımız ile Ahlat'a ve Malazgirt​'e verdiğimiz ehemmiyeti göstermiş olduk. Çelik Kubbe projelerimizin detaylarını görüştük. Milletimizin takdiriyle geldiğimiz cumhurbaşkanlığı makamındaki 10. yılımızda muhteşem bir eseri daha kazandırdık. Çukurova Havalimanımızın turizmden ekonomiye pek çok daha yararını göreceğiz. Çukurova Havalimanımızın hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenleri canı gönülden tebrik ediyorum.

Son dakika | Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine Toplantısı sonrası önemli açıklamalar - 1. Resim

Hedeflerimize doğru hızla ilerliyoruz. Son 22 yılda savunma sanayiinde çok ciddi adımlar attık.

Mahmud Abbas'ın TBMM'deki mesajlarını dünya tarafından dikkatle dinlendi.

"ZAFER FİLİSTİN'İN OLACAK"

Topraklarını kahramanca savunan Filistin halkını bir kez daha saygıyla selamlıyorum. Zaferin er ya da geç ama mutlaka Filistinli kardeşlerimizin olacağına inanıyoruz.

"2 ÜLKEDEN BİRİYİZ"

Orman yangıları geçtiğimiz yıla göre arttı. Artan yangınlarla mücadelemizi her türlü yaptık. Tarihimizin en güçlü yeşil vatan ordumuza sahibiz. Orman yangınlarında İHA kullanan 2 ülkeden biriyiz.  Yangına müdahale süresi 11 dakikaya indi.

Son dakika | Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine Toplantısı sonrası önemli açıklamalar - 2. Resim

YANGINLA MÜCADELE MESAJI

Orman yangınlarına değinen Erdoğan, "Tabii burada bir üzüntümüzü de ifade etmek istiyorum. Devletimiz her yangın çıktığında sadece alevlerle değil, aynı zamanda muhalefetin körüklediği fitne ateşiyle de mücadele etmektedir." ifadelerini kullandı.

Bu durumu daha önce Marmaris yangınında, geçen yıl Mardin ve Diyarbakır anız yangınında da yaşadıklarını anımsatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Aynı iftira, yalan ve çarpıtma furyasına geçen hafta da şahit olduk. Gözlerinin önünde uçan uçak ve helikoptere rağmen 'uçak yok' dediler. Yangın başladıktan yalnızca 5 dakika sonra ilk müdahale yapıldığı halde 'yangına müdahale edilmiyor' dediler. Yeşil Vatan'ın korunmasında kritik rol üstlenen insansız hava araçlarıyla ilgili, ahlaka sığmayan bir sürü iftira attılar. Daha bunun gibi pek çok dezenformasyonu ekranlardan, sosyal medya mecralarından ve gazete köşelerinden ortalığa boca ettiler. Aslında bunları konuşmak ve gündeme taşımak istemiyoruz. Ancak muhalefetin giderek artan pervasızlıkları karşısında, insanlarımızı doğru bilgilendirmeyi de bir görev biliyoruz. Şunu altını çizerek tekrar belirtmek isterim, 81 vilayetimizin neresinde yangın çıkarsa çıksın, devletimiz süratle organize olmakta ve çok etkin biçimde yangına müdahale etmektedir. Geçen hafta farklı illerimizde çıkan yangınlarda da aynısını yaptık. Nasıl bir mücadele yürüttüğümüzü az önce rakamlarıyla ortaya koyduk."

Burada asıl sorgulanması, eleştirilmesi, millete hesap vermesi gerekenlerin yerel yönetimler olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Kendi sorumluluk alanlarındaki orman yangınlarına bile müdahale etmekte çok geç kaldılar. Muhalefet belediyeleri, iş yapmak yerine yangın gibi bir meselede dahi siyaset yapma peşinde koşmaktadır. Bunun kabul edilebilir hiçbir yanı yoktur. Bu tablo, milletimizin de vicdanını yaralıyor. Yangının, depremin, doğal afetin, şu partisi veya bu partisi olmaz. Ormanlar hepimizindir, 81 milyonun ortak değeridir. Hayat kaynağıdır. Muhalefetin her konuyu siyasallaştıran bu çarpık bakış açısını bir an önce terk etmesini bekliyoruz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yangınların kontrol altına alınmasından sonra bölgedeki vatandaşlarla telefon görüşmesi yaparak, devletin daha önceki afetlerde olduğu gibi vatandaşının yanında olduğunu ifade ettiğini aktardı.

Yangından etkilenen İzmir, Bolu, Çanakkale, Manisa, Uşak, Aydın ve Muğla'daki vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Erdoğan, "Tam bir koordinasyon içinde çalışan Orman Genel Müdürlüğümüz başta olmak üzere, ilgili bakanlıklara, kamu kurumlarımıza ve gönüllülerimize de teşekkür ediyorum." dedi.

"DİKKATLİ DAVRANALIM"

Sıcakların etkisini sürdüreceği 15 Eylül'e kadar dikkatli olmaya devam edelim. Yüzde 90'ı insan kaynaklı orman yangınları konusunda hassasiyet gösterelim."

Ayrıntılar hazırlanıyor...

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...