Tgrt Haber

Son dakika | Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine Toplantısı sonrası önemli açıklamalar: Siyonist lobiye boyun eğmeyiz!

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: tgrthaber.com
30 Eylül 2024 19:40 - Güncelleme : 30 Eylül 2024 20:35

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. "Krizlere rağmen Türkiye'nin huzuru" için çalıştıklarını söyleyen Erdoğan, İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarıyla ilgili de net mesajlar verdi. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarından öne çıkanlar...

Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ErdoğanKabine Toplantısı​ sonrası açıklama​ yaptı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı, yaklaşık 3 saat 50 dakika sürdü.

"HİÇ KİMSE KARA GÜNLERİ GERİ GETİREMEYECEK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarından öne çıkanlar şöyle:

"Krizlere rağmen Türkiye'nin huzuru için çalışıyoruz. Balkanlar'da barıştan yanayız. Üst akıl bölgeyi kaşıma çabası içinde. Bölgemizde her gün yeni kriz çıkıyor. Manşetleriyle darbecilere selam çakanlar bugünlerde 28 Şubat zihniyetini yeniden hortlatmaya çalışıyor. İnsanımızın takunyalı, inançlı, inançsız diye ayrıma uğradığı günler geride kalmıştır. Bu makamlarda olduğumuz müddetçe Allah'ın izniyle hiç kimse o kara günleri bir daha geri getiremeyecektir.

Son dakika | Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine Toplantısı sonrası önemli açıklamalar: Siyonist lobiye boyun eğmeyiz! - 1. Resim


Zaman zaman medyaya da yansıyan bazı tartışmaları yakından takip ediyoruz. Özellikle 'cezasızlık' algısının önüne geçecek adımları mutlaka atacağız.

ADALET VURGUSU

 Adalet hizmetlerinde ülkemizi hak ettiği yere getirmek için yoğun gayret sarf ediyoruz. 23 yıldır güven veren ve erişebilir adalet hedefimizden asla kopmadık. 9 bin civarında olan hakim savcı sayımız 15 Temmuz ihanetine rağmen yaklaşık 3 kat artışla 25 bini geçti. Nicelikle beraber niteliğin de artırılmasına öncülük veriyoruz. Bu sene uygulamaya geçirdiğimiz yardımcılık müessesesi ile hakim ve savcı adaylarımızın mesleğe daha donanımlı hazırlanmasını amaçlıyoruz. Bağımsız, tarafsız, adil ve etkili yargı sisteminin kökleşmesi için bundan sonra da çalışmayı sürdüreceğiz.

CEZASIZLIK ALGISININ ÖNÜNE GEÇECEĞİZ

İnfaz sistemiyle ilgili bazı tartışmaları yakından takip ediyoruz. Vicdanları rahatlatacak, devlete olan güveni güçlendirecek cezasızlık algısının önüne geçecek adımları Meclisimiz de işbirliği ile mutlaka ama mutlaka atacağız. Ülkemizi yurt dışında gururla temsil eden müteahhitlerimizi bir kez daha kutluyorum. Çin'den sonra ikinci olduğumuz bu sektörde inşallah gelirlerimizi hak ettiği yere getireceğiz.

Bizim polisimiz, jandarmamız, askerimiz, vatandaşımıza karşı müşfik, suç işleyenlere, suçta kibirlenenlere karşı daima tavizsiz olmalıdır. Vazifesini hakka, hukuka, ahlaka uygun şekilde icra eden tüm güvenlik görevlilerimizin Cumhurbaşkanı olarak her zaman yanındayım.

Birleşmiş Milletler 79'uncu Genel Kurulu için gittiğimiz New York'ta oldukça verimli toplantılar gerçekleştirdik. 2021 yılında hizmete açtığımız Türkevi binamız bu yıl da görüşmelerimize ev sahipliği yaptı. Görenleri kendine hayran bırakan böyle bir eseri ülkemize kazandırmanın haklı gururunu yaşıyoruz.

ŞEYDA YILMAZ'I RAHMETLE YAD EDİYORUM

Polisimiz askerimiz suç işleyenlere karşı daima tavizsiz olmalıdır. Kalleşçe şehit edilen memurumuz Şeyda Yılmaz şahsında tüm şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum. 


Son dakika | Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine Toplantısı sonrası önemli açıklamalar: Siyonist lobiye boyun eğmeyiz! - 2. Resim

Liglerimizin başlamasıyla birlikte Süper Lig futbol kulüplerimizin bir kısmını ve TFF yönetimini külliyemizde konuk ettik. Tüm liglerimizde rekabet, centilmenlik ve fair play seviyesi yüksek bir sezon izlemeyi arzu ediyoruz. Tüm yönetici ve sporcularımızdan azami hassasiyet bekliyorum.


"TÜRKEVİ 85 MİLYONUN"

Ana muhalefet partisini eski genel başkanından ne için bu kadar rahatsız olduğunu da anlayamıyoruz. Türkevi binamız şu an çatısı altında olduğumuz Külliye gibi 85 milyonundur ve iftihar vesilesidir. Kapısı da Türk milletinin her bir ferdine açıktır. Türkiye'nin başarılarına sevinmek yerine bundan gocunanları bugün bir kez daha milletimizin vicdanına havale ediyoruz.

"TÜRKİYE MAZLUMUN SESİDİR"

Türkiye bugün özgürlük için hak ve hakkaniyet için mücadele eden küresel sesi haline gelmiştir. Biz New York'tayken İsrail Lübnan'a yönelik saldırılarını daha da artırdı. Aralarında çok sayıda çocuğun da olduğu 1000'i aşkın Lübnanlı hayatını kaybetti. İlk etapta acil ilaç ve tıbbi malzeme yardımımızı bölgeye süratle ulaştırdık. En büyük tepkisi İslam ülkeleri vermelidir.

Son dakika | Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine Toplantısı sonrası önemli açıklamalar: Siyonist lobiye boyun eğmeyiz! - 3. Resim


"FİLİSTİN VE LÜBNAN'A SAHİP ÇIKMAK İNSANLIĞA SAHİP ÇIKMAKTIR"

BM'deki konuşmamda bölgemizdeki zulme dikkat çektim. Bugün Filistin ve Lübnan'a sahip çıkmak demek tüm insanlığa sahip çıkmak demektir. Gözünü kan bürümüş bir avuç radikal Siyonist lobinin şahsımızı hedef almasına boyun eğmeyiz. Siyonist lobi eninde sonunda herkesin kapısını çalacaktır. Modern barbarlığa karşı çıkmalıyız. İslam alemini harekete geçmeye çağırıyoruz.

"FAHİŞ FİYATA ASLA GÖZ AÇTIRMAYACAĞIZ"

Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz ve Konya Ovasına özel olarak odaklanacağız. Bu bölgelerimizde sulama yatırımlarını tamamlamayı, akıllı tarım uygulamalarına hızla geçmeyi, kırsal ekonomileri çeşitlendirmeyi ve turizm gelirlerini artırmayı hedefliyoruz. Özel sektörümüz için “Yerel Kalkınma Hamlesi” teşvik programını da önümüzdeki haftalarda ilan edeceğiz Bugün ayrıca ülkemizin ticari hayatını zehirleyen fırsatçılık sorununa karşı aldığımız tedbirleri masaya yatırdık. Vatandaşın rızkına göz dikenlere göz açtırmamakta kararlıyız.

Fahiş fiyat artışı yapanlar ile etiket oyunlarıyla milletimizi kandırmaya çalışanlara karşı denetimlerimizi daha da sıkılaştıracağız. Pek çok sektörde tamahkarlıktan kaynaklı fiyat köpüğünün yavaş yavaş ortadan kalktığını görüyoruz. Önümüzdeki dönemde bu daha da hızlanacaktır. Bu duygularla toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyor; bir kez daha hepinize sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum.

Kaynak: tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ayşe30 Eylül 2024 19:45

Umarım ülkemize dair güzel kararlar alınmış demektir

Sonraki Haber Yükleniyor...