Tgrt Haber

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete Beşiktaş göndermesi!

Editör: Banu İriç / Kaynak: tgrthaber.com.tr
05 Nisan 2024 20:49 - Güncelleme : 05 Nisan 2024 21:39

Son dakika... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Geleneksel TÜRGEV İftar Programında açıklamalarda bulundu. Erdoğan konuşmasında Beşiktaş'taki yangın faciasına ve yerel seçimlere değindi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​, İstanbul’da İbn-i Haldun Üniversitesi'nde TÜRGEV tarafından düzenlenen iftardaki konuşmasında Beşiktaş​'ta 29 kişinin ölümüyle sonuçlanan ruhsatsız gece kulübü yangınına değindi. TÜRGEV'e yapılan eleştirilere dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan muhalefetin işçilerin ölümüyle ilgili tek söz etmediğini hatırlatarak iki yüzlülükle suçladı.

Yerel seçim sonrası çıkan tartışmalara da değinen Erdoğan, seçimlere gölge düşürme çalışmaları olduğunu söyleyerek bu sonucun AK Parti davası için hayır olacağını da sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

-Türkiye yüzyılı sizlerin omuzlarında yükselecektir. Ben burada yeni Türkiye'nin engelleri aşan Türkiye'nin mimarlarını görüyorum. Bilim kadınlarını, örnek anneleri görüyorum. Bu vesileyle bir hususun altını çizmek istiyorum. Biliyorsunuz meyve veren ağaç taşlanır. TÜRGEV gibi vakıflarımız belli çevreleri her zaman rahatsız etti. Kim var denilince "Ben varım" diyen TÜRGEV bu kesimler tarafından hedef tahtasına oturtuldu.

-Ağızlarını her açtıklarında gönüllü kurumlarımıza dil uzatanların iki yüzlülüklerini çok iyi biliyoruz. Sürekli ahlak tüccarlığı yapan, sürekli işçinin, emekçinin hakkından bahseden bu çevreler Beşiktaş'ta hayatını kaybeden 29 emekçimizle ilgili tek cümle kurmadılar. 29 kişiye mezar olan binaya imar ruhsatını verenler kim? Savcılarımızla bu işin peşindeyiz.Kovalamaya da devam edeceğiz. Kimler bunlar? 29 tane orada vatandaşımızın ölümüne göz yumanlar kimler? Biz de kovalayacağız. Zerre kadar vicdanı olan herkesin tepkisini çekmesi gereken skandallar zinciri karşısında başlarını kuma gömmeyi tercih ettiler. Birileri hemen anında koşup gittiler. Niye? Çünkü kendi günahlarını nasıl örteriz bunun peşinde koştular.

-Bölücü terör örgütünün sokakta yakıp yıkan mandallarıyla sergiledikleri dayanışmayı rızkının peşindeki insanların ailelerine çok gördüler. Daha önce aynı vicdansızlığı evlatlarını bölücü alçakların pençesinden kurtarmak için çırpınan cesur Diyarbakır annelerine de bunlar göstermişlerdi. Sırf ittifak ortaklarını kızdırmamak için yüreği kan ağlayan bu anneleri yalnız bırakmışlardı. Biz yaklaşık yarım asırdır, vakfımız ise 28 yıldır çetin bir mücadelenin içindeyiz. Bu zorlu süreçte sizlere hizmet etmekten sizlere en iyi en donanımlı bir şekilde hayat hazırlamaktan başka gayemiz olmadı. Sizlerin başarılarını gördükçe hep daha fazla çalıştık. Bu ülkeyi yüceltecek bu çağa mührünü vuracak olan sizlersiniz. Bunun için kendimizi başkalarına göre tanımlayacak, başkalarına göre sizi kendi kalıplarına hapsetmelerine izin vermeyeceğiz. Kimsenin bizim özgüvenimizi örselemesine hayallerimizle aramıza set çekmesine müsaade etmeyeceğiz. Bizler sadece 100 yıllık bir devletin mensupları değiliz. Bizler aynı zamanda bu coğrafyada bin yıllık bir cihan imparatorluğunun bin 400 yıllık köklü bir medeniyetin de takipçileriyiz.

-Sizlerden yarını değil daha ötesini görerek kendinizi geliştirmenizi bekliyoruz. TÜRGEV'in dijital kültür alanında gençlere yönelik çalışmalarını takdirle karşıladığımı belirtmek istiyorum. Sadece takipçi değil dijitalde içerik üreticisi olmanız sizlerden beklentimizdir.

-Seçimlere gölge düşürme seçmenin iradesini rehin alma girişimleri hüsrana uğradı. Sandık sonuçlarının da davamız mücadelemiz açısından hayır olacağına inanıyoruz. 

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete Beşiktaş göndermesi! - 1. Resim

 

Kaynak: tgrthaber.com.tr
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...