Tgrt Haber

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net mesaj: Türkiye ön alan ülke haline geldi

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber
30 Ağustos 2022 17:41 - Güncelleme : 30 Ağustos 2022 18:44
Fotoğraf (AA)

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan Kara Harp Okulu Diploma Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 'Türkiye tehditleri kaynağında engelleme stratejisiyle artık geriden gelen değil, ön alan bir ülke haline gelmiştir' dedi.

Fotoğraf (AA)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​, Ankara’da Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni'ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye artık darbeci zihniyetin 70 yıl boyunca örselediği askeri eğitim ve öğretim sistemini tamamen terk etmiştir" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Her sınıftan ve rütbeden askeri personelin ordumuz için kritik öneme sahip olduğu muhakkaktır. DEAŞ​'a ilk büyük darbeyi biz vurduk. Düzenlediğimiz operasyonlarla Türk Silahlı Kuvvetleri​'nin bölgesini koruma konusundaki gücünü tüm dünyaya gösterdik. Türkiye​ artık darbeci zihniyetin 70 yıl boyunca örselediği askeri eğitim ve öğretim sistemini terk etmiştir. Soğuk savaşın ardından ülkemiz istikrar sağlayıcı rolünü Kuzey Afrika'dan Orta Asya'ya kadar geniş bir alana teşmil etmiştir.

Sosyal medyadan dijital mecralara kadar kendini gösteren tehditlerle güvenlik kavramının kapsamı genişledi. Krizleri fırsata dönüştürme kabiliyetimiz en yüksek seviyede. Ülkemizin Akdeniz'den Karadeniz'e artan gücü yeni dönemin sonuçlarından biridir.

HAYAT PAHALILIĞI MESAJI

Türkiye, dayatılan bekle-gör yaklaşımını terk etmiştir. Türkiye tehditleri kaynağında engelleme stratejisiyle artık geriden gelen değil, ön alan bir ülke haline gelmiştir. Önümüzdeki en büyük sıkıntı ekonomide yaşadığımız hayat pahalılığı meselesidir. İnşallah yıl başından itibaren hedeflerimizin somut neticelerini almaya başlayacağız.

Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok. Afrika'dan Güney Amerika'ya kadar canları ve malları yağmalanmış kim varsa yol arkadaşı Türkiye'dir. Türkiye ayak bastığı her yere kardeşlik, barış, dostluk ve refah götürür.

Soğuk savaşın ardından ülkemiz istikrar sağlayıcı rolünü Kuzey Afrika'dan Orta Asya'ya kadar geniş bir alana teşmil etmiştir.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...