Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net terörle mücadele mesajı: Geri adım atmayacağız

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
23 Aralık 2023 14:26 - Güncelleme : 23 Aralık 2023 16:19

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Irak'ta 6 askerimizin şehit olduğu saldırıyla ilgili yaptığı konuşmada, çok net terörle mücadele mesajları verdi. "Mehmetçiklerimizin kanı yerde kalmadı" diyen Erdoğan, hain saldırının hesabının misliyle sorulduğunu ve sorulmaya da devam edeceğinin altını çizdi. Erdoğan, "Kiralık katil sürüleriyle mücadelemizden geri adım atmayacağız" dedi. Ayrıca Erdoğan, 'Yüzyılın Dönüşümü İstanbul' projesi kapsamında 350 bin konutun dönüşeceğini, her bağımsız bölüm için toplamda 1,5 milyon liralık destek vereceklerini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan​, İstanbul​'da Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen "Yüzyılın Dönüşümü İstanbul Programı"nda gündeme ilişkin çok önemli açıklamalarda bulundu. Irak​'ın kuzeyinde 6 askerimiz şehit olduğu hain saldırıya ilişkin konuşan Erdoğan, çok net terörle mücadele mesajları verdi. 

Mehmetçik'in kanının yerde kalmadığını belirten Erdoğan, saldırının hesabının misliyle sorulduğunu söyledi. Erdoğan, "Irak'ın ya da Suriye​'nin kuzeyinde terör yapılanmasına müsaade etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın başlattığı "Yarısı Bizden" kampanyasının ayrıntılarını da paylaştı. Erdoğan, her bağımsız bölüm için 1,5 milyon TL'lik destek sağlanacağını açıkladı.

Erdoğan'ın konuşmasında satır başları:

Sevgili İstanbullular, bakanlığımızın kıymetli mensupları, aziz kardeşlerim sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Dün Irak'ın kuzeyinde hainler tarafından gerçekleştirilen şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, ailesine ve milletimize baş sağlığı diliyorum.

"MEHMETÇİK'İN KANI YERDE KALMADI, HESABI MİSLİ İLE SORULDU"

Mehmetçiklerimizin kanı yerde kalmamış, hesabı misli ile sorulmuştur. 12 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Son terörist bertaraf edilene kadar sürdüreceğiz.  Irak'ın ya da Suriye'nin kuzeyinde terör yapılanmasına müsaade etmeyeceğiz. Eli kanlı caniler ve örgüte destek verenler teröre yer olmadığını er yada geç anlayacak. Rabbim kahraman askerlerimizi muzaffer eylesin. 

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net terörle mücadele mesajı: Geri adım atmayacağız

YARISI BİZDEN KAMPANYASI

Yarısı bizden kampanyamıza İstanbullu kardeşlerimiz ilgi gösterdi. 1 milyon 233 bin bağımsız bölüm için başvuru yapıldı. 1 buçuk milyon liralık destek vereceğiz. 100 bini kira desteği 800 bini hibe desteği şeklinde verilecek. Kredi ödemeleri evler teslim edildikten sonra başlayacak. Bu destekle evini yapacak ve güvenli şekilde oturacak vatandaşımız. 

HEDEF 350 BİN KONUTTA DEĞİŞİM

Bu destekle evini yapacak ve güvenli şekilde oturacak vatandaşımız. 350 bin konutu dönüştürmeyi amaçlayan kampanyayı başlatmış olacağız. Şehrimizdeki çalışmalarda 17 yapıda yer alan 261 bağımsız bölümün yıkımını gerçekleştireceğiz. 

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net terörle mücadele mesajı: Geri adım atmayacağız

''HİÇBİRİMİZİN DEPREMİ HAFİFE ALMA GİBİ BİR LÜKSÜ OLAMAZ''

Depreme hazırlık yapmak tercihten öte zorunluluktur. Hiçbirimizin depremi hafife alma gibi bir lüksü olamaz. Türkiye genelinde 31 milyon konuttan oluşan 36 milyon bağımsız bölüm bulunuyor. Bunların 6 milyonu şu anda risk altında. 2 milyonunun acilen dönüşmesi lazım. 2012'de kentsel dönüşüm yasasını çıkardık 2 milyon 200 bin bölümün dönüşümünü tamamladık.

''HEDEFİMİZ  TOPLAM 1,5 MİLYON RİSKLİ BAĞIMSIZ BÖLÜMÜ DÖNÜŞTÜRMEKTİR''

TOKİ'nin lokomotifliğinde Türkiye'nin konut stokunu yenilemeye devam edeceğiz. İstanbul'da 600 bin bağımsız bölüm süratle dönüştürmek zorunda. Hedefimiz 5 yıl içerisinde 600 bini acilen olmak üzere toplam 1,5 milyon riskli bağımsız bölümü dönüştürmektir. Rezerv alanlara konut inşa ederek dönüşüm çalışmalarını hızlandıracağız"

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...