Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net mesaj: Cehalet karanlığını yırtıp atacağız

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
01 Şubat 2024 14:50 - Güncelleme : 01 Şubat 2024 16:37

Son süreçte Türkiye karşıtı kimi çevrelerin kampanya yürüttüğüne dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Bunlardan ilki İslamsız Türklük tanımlarıdır. Kampanyanın ikinci kulvarında ise şeriat düşmanlığı vardır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan​, Ankara'da Diyanet​ Akademisi Başkanlığı 1. Dönem Aday Din Görevlileri Mezuniyet Merasiminde konuştu. Erdoğan'ın 1 Ocak'ta İstanbul'da düzenlenen Gazze eyleminin ardından başlayan Kelime-i Tevhid bayrağı tartışmasına değindi, "Şeriata düşmanlık, esasında dinin bizatihi kendisine husumettir" dedi.

CHP lideri Özgür Özel'e de yüklenen Erdoğan, "Bu ülkenin ana muhalefetinin genel başkanı, çocuklara din eğitimi verilmesine 'Orta Çağ zihniyeti' deme gafletini gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

"İlk olarak 2012 yılında hukuki alt yapısını oluşturmaya başladığımız Diyanet Akademisini 2022 yılında hayata geçirdik. Akademinin kurulması ile birlikte diyanet camiamız son derece mücehhez bir yapıya kavuştu. Zaman zaman hadisi küçümseyen kendini bilmezler var, bunları görüyoruz

ÖZGÜR ÖZEL'E TEPKİ

"İslam'ı Türk'ten Türk'ü de İslam​'dan ayırmaya, koparma çalışan anlayışın bu topraklarda hiçbir gücü yoktur. Bu ülkenin ana muhalefetinin genel başkanı, çocuklara din eğitimi verilmesine 'Orta Çağ zihniyeti' deme gafletini gösteriyor.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net mesaj: Cehalet karanlığını yırtıp atacağız - 1. Resim

Son dönemde Türkiye karşıtı kimi çevreler tarafından kirli kampanyalar yürütüldüğünü görüyoruz. Bunlardan birisi İslamsız Türklük kavramıdır. Böylece milletimizi ayakta tutan, tarihi kültürleri tahrip edilmek isteniyor. İslamın gaza ruhunu taşımayan bir Türk kimliği, Türklüğü rafa kaldırma projesidir. Kampanyanın ikinci kulvarında ise şeriat düşmanlığı vardır.

"MİLYONLARCA VATANDAŞIMI GERİCİ DİYEREK TAHKİR EDEBİLİYOR"

Şeriata düşmanlık, dinin bizatihi kendisine husumettir. İnanıp inanmamak elbette bir tercih konusudur. Ancak dinin emirlerine karşı gelmek başka bir durumdur. Bu ülkenin hukuku korumakla görevli kimi baroları çıkıyor, Kelime-i Tevhid'le ilgili suç duyurusunda bulunabilir. Milyonlarca vatandaşımı gerici diyerek tahkir edebiliyor"

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...