Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan faturalarda yeni destek müjdesi

16 Şubat 2022 20:00 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 21:23
Toplantının ana gündemi elektrik ve doğal gaz faturalarında destek oldu

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, elektrik ve doğal gaz faturalarında verilecek yeni desteğin müjdesini paylaştı.

Toplantının ana gündemi elektrik ve doğal gaz faturalarında destek oldu

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı 4 saat sürdü. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, elektrik desteğinde halen 2,1 milyon hane olan kapsamın, 4 milyon haneye çıkartıldığını ve kriterlere uyan 4 milyon hane için yılda iki defada ödenmek üzere 450 ile 1150 lira arasında değişen miktarlarda doğal gaz desteği verileceğini söyledi.

GIDADA KDV İNDİRİMİ

Toplantının ardından kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulunuyor:

Cumartesi günü temel gıda ürünlerinde KDV'yi yüzde 8'den yüzde 1'e indirme kararımızı milletimizle paylaştık.

İstanbul'daki toplantıda gıda başta olmak üzere yüzde 7 KDV, yüzde 7 de kendilerinden fedakarlık olmak üzere toplamda yüzde 14'lük bir indirim beklediğimizi belirttik.

Bakanlıklarımız KDV indiriminin fiyatlara yansıtılıp yansıtılmadığını yakından takip edecek, aksi hareket edenlere yaptırımları uygulayacaktır.

Önümüzdeki dönemde Körfez bölgesi başta olmak üzere Türkiye'nin gelişmesine, kalkınmasına, büyümesine destek verecek ülkelerle temasları daha da sıklaştıracağız.

2023 HEDEFLERİ 

Dün ile bugün arasında vicdanlı bir irtibat kurulamıyor. Türkiye'nin nereden nereye geldiğini görmeden 2023 vizyonumuzun anlaşılması mümkün değildir.

Eski Türkiye ile bugünkü Türkiye arasındaki fotoğrafların mukayesesini sağlıklı yapmak hepimizin görevidir.

Türkiye'nin nereden nereye geldiğini görmeden 2023 hedeflerimizin 2053 vizyonumuzun anlaşılması mümkün değildir.

İSTİHDAMI 30 MİLYONUN ÜZERİNE ÇIKARDIK

Hükümete geldiğimizde ülkemizin nüfusu 65 milyondu. Altyapısı, eğitimden sağlığa, adaletten emniyete, ulaşımdan enerjiye her alanda yılların birikimi olan sorun, eksiklik, mahrumiyetlerin ağırlığı altında adeta eziliyorduk.

Karşımızda tarihi, medeniyeti ile küs, potansiyeli ve imkanları küresel baronların temsilciliğini üstlenmiş, ayağına pranga vurulmuş Türkiye gerçeği vardı.

Bugün 85 milyonluk bir nüfusa sahibiz. İstihdama katılan kişi sayısı 34 milyona yükseldi. İstihdamı 19 milyondan 30 milyonun üzerine çıkardık. 

Dünyanın panikle içine kapandığı bu dönemde, biz üretim ve bireyleri önemsedik.

EN BÜYÜK 10 EKONOMİYE GİRECEĞİZ

Musluktan akan suyun, tavanda lambanın, kışı geçirecek nevaleyi temin edebilmenin en büyük sevinç sebebi olan günler yaşadık.

Bugün ana sınıfından üniversiteye, dünyanın imrenerek baktığı şehir hastanelerimizle, bölünmüş yol ağımız ve sayısını 56'ya çıkardığımız havalimanlarımız, 100 bin megawat kurulu enerji gücümüz, toplu konut projelerimiz, millet bahçelerimiz, yerli ve milli katkı oranını yüzde 80'lere doğru taşıdığımız savunma sanayimiz, misafir kapasitesini 6 kat arttırarak turist ağırlama altyapımızla, yüzde 5'in üzerinde gerçekleşeme büyüme ile dünyanın en büyük 10 ekonomisine girmek için son dönemece giren bir Türkiye yaşıyoruz.

FİYAT ARTIŞLARI GEÇİCİDİR

Elbette canımızı yakan fiyat artışları vardır. Emin olun bunların hepsi geçicidir, konjonktüreldir. Çalışanların gelirlerinde yüksek oranda artış yaparak hayat pahalılığının yükünü azaltmanın gayreti içindeyiz.

Alım gücündeki düşüş bir süre sonra telafi edilirken, kaybedilen zamanın geri kazanılması çok daha zordur. Böyle dönemde aslolan gelirin devam etmesidir.

En önemli sorunumuz enflasyondur. İnşallah onun da üstesinden geleceğiz.

ELEKTRİK VE DOĞAL GAZ DESTEĞİ

Geçtiğimiz kabine toplantısında 150 kilovat olan en düşük tarife limitini 210 kilovata çıkarmıştık. Tüketicilerin yüzde 64'ünün düşük tarifeden faydalandığını gördük. Vatandaşlarımızı daha da rahatlatacak kararlar aldık.

210 kilovata kadarki düşük tarife rakamı ilgili kurumlarımız tarafından vatandaşlarımız lehine yeniden değerlendirilecektir. Küçük esnafın korunacağı şekilde konu ele alınacaktır. 

Sivil toplum kuruluşlarının elektrik aboneliği, ticarethane statüsünden konut statüsüne dönüştürülecektir.

Elektrik desteğinde halen 2,1 milyon hane olan kapsamı, 4 milyon haneye çıkartıyoruz.

Kriterlere uyan 4 milyon hane için yılda iki defada ödenmek üzere 450 ile 1150 lira arasında değişen miktarlarda doğal gaz desteği sağlayacağız.

Sosyal güvenlik şemsiyemizin etkisini genişletecek 15 milyar liralık yeni bir sosyal destek paketiyle ilgili hazırlıklara başlanması talimatını verdik.

BESLENME YARDIMI 750 LİRAYA YÜKSELDİ

(1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara Otoyolu) Gece gündüz çalışarak tamamladığımız otoyolumuzu ve köprümüzü 26 Şubat 2022'de hizmete sunuyoruz.

Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın girdi maliyetlerini düşürmek için yarından itibaren karma hayvan yemi yüzde 12 indirimle satılmaya başlanacak.

Yarından itibaren CAN gübresi, amonyum sülfat ve nitropower gübrelerinde de yüzde 30'luk indirime gidiliyor.

Akademik yarıyılın ikinci döneminden başlamak üzere yurtlarda kalan gençlerimize verdiğimiz beslenme yardımını aylık 570 liradan 750 liraya yükseltiyoruz.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...