Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan mesajı: Gerekli adımları atacağız

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
14 Temmuz 2023 15:20 - Güncelleme : 14 Temmuz 2023 16:03
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan mesajı: Gerekli adımları atacağız

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazının ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Erdoğan Yunanistan konusunda "Atılması gereken adımları atacağız" derken tahıl koridoru anlaşması ve AB ile ilişkiler konusunda da önemli mesajlar verdi.

Cuma namazını Üsküdar’daki Hz. Ali Camii’nde kılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​, namazın ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

"Sayın Putin​'i ağustos ayı içerisinde misafir etme hazırlığımız var. Tahıl koridoru​ anlaşmasının uzatılması konusunda hemfikiriz. BM'den de Sayın Guterres, Sayın Putin'e bir mektup gönderdi. Temenni ediyorum ki bu mektupla bizim ve Rusya'nın müşterek gayretleri ile tahıl koridoru çalışmasının uzatılmasını temin ederiz."

AB​'DEN BEKLENTİLERİ AÇIKLADI

"Şu anda beklentimiz AB (Avrupa Birliği) kanadından beklentilerin cevabını almak. Görüşme yaptığımız tüm AB liderleriyle bunu etraflıca konuşma yaptık. Kendilerinden bu konuda 52 yıldır kapıda beklenilen Türkiye​'ye yönelik olumlu adımlar beklediğimizi söyledik."

"Biz (Yunanistan ile) iki komşu ülkeyiz. Miçotakis ve biz yeni bir Seçim geçirdik. Adımlarımızı olumlu istikamette atalım istiyoruz. Kendilerinden özellikle istediğim en önemli konu başlıkları bir Batı Trakya ile ilgili konular bunları aşalım istedik. Müftülerle ilgili konu bunları aşalım istedik. Özellikle büyükelçilerimizin bu konuda karşılıklı yapacakları görüşmelerle ön hazırlıkları yapacaklar, Dışişleri bakanları hazırlıkları yapacaklar, daha sonra biz liderler olarak bir araya gelerek atılması gereken adımları atacağız."

Son dakika haberinin detaylar geliyor...

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
İsmail çoban 14 Temmuz 2023 16:07

Emekliler ile hiç sual olmadı yada sormayın denildi Allah Emeklileri korusun

Sonraki Haber Yükleniyor...