Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail'e sert tepki: Savaş suçları yanına kar kalmamalı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
05 Aralık 2023 13:24 - Güncelleme : 05 Aralık 2023 13:57
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail'e sert tepki: Savaş suçları yanına kar kalmamalı

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Körfez İş Birliği Konseyi Zirvesi'nde konuştu. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki gösteren Erdoğan, "Netanyahu yönetimi siyasi ömrünü uzatmak uğruna tüm bölgemizin güvenliğini tehlikeye atıyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan​, Körfez İş Birliği Konseyi Zirvesi'nde konuştu. Riyad'da gerçekleştirilen zirvede alınan kararların takibinin yapılmasının önemine değinen Erdoğan, "Gazze'de kısa süreli geçici insani aranın sağlanması ve esir takası konusunda Katar​'ın çabalarını takdirle karşılıyoruz" dedi.

Geçici ateşkesin kalıcı ateşkese dönüşmesini temenni ettiklerini ancak bunun gerçekleşmediğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı, "Netanyahu yönetimi siyasi ömrünü uzatmak için bölgemizin güvenliği ve gelceğini tehlikeye atıyor" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Körfez ülkeleriyle ilişkilerimiz her geçen gün gelişiyor. Türkiye uluslararası yatırımcılar için güvenli liman olma vasfını koruyor.

Riyad​'da düzenlediğimiz İslam İşbirliği Teşkilatı zirvesiyle Filistin halkına desteğimizi gösterdik. Zirvede alınan kararların takibini yapmamız önemlidir.

Gazze​'de kısa süreli insani aranın sağlanması ve esir takası konusunda Katar'ın katkılarını destekliyoruz. Netanyahu yönetimini uzatmak uğruna bölgemizin geleceğini tehlikeye atıyor. 17 bin Filistinli'nin hayatını kaybetmesi savaş suçudur.

"NETANYAHU BÖLGENİN GELECEĞİNİ TEHLİKEYE ATIYOR"

Önceliğimiz derhal kalıcı ateşkesin ilan edilmesidir. 1967 sınırları çerçevesinde bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasının gerekliliği görüldü.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail'e sert tepki: Savaş suçları yanına kar kalmamalı

Esir takası konusunda Katar'ın çabalarını takdir ile karşılıyoruz. Bu çabaların kalıcı ateşkese dönüşmesini temenni ediyorduk ama gerçekleşmedi. Netanyahu bölgenin geleceğini tehlikeye atıyor. İsrail'in işlediği suçlar yanına kar kalmamalı.

"ÖNCELİĞİMİZ KALICI ATEŞKESİN SAĞLANMASIDIR"

Bugüne kadar 12 uçak ve 2 sivil gemi dolusu yardım malzemesini sevk ettik. Yaralıların Türkiye'ye intikalini sağladık. Önceliğimiz kalıcı ateşkesin sağlanmasıdır. 1967 sınırları temelinde başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletinin kurulmasının ehemmiyeti bir kez daha görüldü. Gazze'deki mezalimin Suriye'yi de kapsayacak savaşa dönüşmesine fırsat vermemeliyiz"

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...