Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan FETÖ ve destekçilerine net mesaj: Peşlerini asla bırakmayacağız

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: tgrthaber.com
20 May 2024 15:18 - Güncelleme : 20 May 2024 16:14
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan FETÖ ve destekçilerine net mesaj: Peşlerini asla bırakmayacağız

Son dakika haber.. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Reisi ile çok yakın bir diyalog içinde olduğunu belirten Erdoğan, "Türkiye olarak bu zor günlerinde dost ve kardeş İran halkının yanında olacağız" dedi. FETÖ ve destekçilerine de net bir mesaj gönderen Erdoğan, kaçanların peşlerini asla bırakmayacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan​, Ankara'da Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen '26. Dönem Adli Yargı ve 16. Dönem İdari Yargı Kura Töreni'nde gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

İran​ Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi​ ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan​'ın hayatını kaybettiği helikopter kazasına değinen Erdoğan, İran halkına başsağlığı diledi. Erdoğan, "Sayın Reisi ile çok yakın diyalog içinde olmuştuk. Türkiye olarak bu zor günlerinde dost ve kardeş İran halkının yanında olacağız" ifadelerini kullandı.

6-8 Ekim 2014'te çıkan sokak eylemlerine ilişkin davada verilen kararları da değerlendiren Erdoğan, kararların yüreklere su serptiğini ve adaletin tecellisine olan inancı güçlendirdiğini söyledi. Erdoğan, "6-8 Ekim hadisesi asla bir protesto gösterisi değil 37 insanımızın vahşice öldürüldüğü bir terör kalkışmasıdır" dedi.

REİSİ'NİN KAZADA ÖLÜMÜ...

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

-(Reisi'nin kazada ölümü) Kaza haberini aldıktan sonra süratle İran bakanlarıyla görüşerek, tüm imkanlarımızla arama-kurtarma çalışmalarına hazır olduğumuzu belirttik.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan FETÖ ve destekçilerine net mesaj: Peşlerini asla bırakmayacağız - 1. Resim

Akıncı İHA bölgede tespiti yaptı. Reisi ile yakın diyalog içindeydik. Türkiye olarak her zaman olduğu gibi bu zor zamanında dost İran halkı ve hükümetinin yanında olacağız. 

"MEDENİYETİMİZİN TEMEL DİREĞİ ADALETTİR"

Bugün kura töreni vesilesiyle bir aradayız. Adalet sisteminin kusursuz işlemesinin öncelikli şartı nitelikli, yetişmiş ve yeterli personeldir. İktidara geldiğimizde 9.349 olan hakim savcı sayısını 2 buçuk kattan fazla artırmak suretiyle mahkemelerimizin yükünü hafiflettik. Merdiven altı sistemden bugünkü fiziki koşullara ulaştık. Adalete erişimi kolaylaştıran tarihi reformlara imza attık. Güven veren ve erişilebilir adalet hedefiyle bu alandaki çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Medeniyetimizin temel direği adalettir. 

"DARBECİLERİN YARGILANMASINI SAĞLADIK"

Hakim ve savcı sayımızı 25 bine yükseltiyoruz. Göreve geldiğimizden bu yana adli kadroları 2,5 kat artırdık. 2002'de 61 bin olan kadro sayısı bugün 204 bin oldu. Vakitlice tecelli eden adalet birliğimizin ve beraberliğimizin güvenidir. Darbecilerin yargılanmasını sağladık. Geç de olsa hak edilen cezalar yerini buldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan FETÖ ve destekçilerine net mesaj: Peşlerini asla bırakmayacağız - 2. Resim

KOBANİ DAVASI KARARLARI

Yurtdışına kaçan alçaklarında asla ve asla peşini bırakmayacağız. Son FETÖ'cü hain de yargıya hesap verene kadar enselerinde olacağız. 6-8 Ekim hadisesi 37 insanımızı vahşice öldürüldüğü bir terör saldırısıdır. 6-8 Ekim'de doğrudan devlet hedef alındı.

Kararla 6-8 Ekim olaylarını kışkırtanlar, azmettirenler milletimize böyle bir acıyı yaşatanlardır. Hukuk bunlardan elbette hesap sormak zorundadır. Siyasi dava denilerek terör davasının aklanması hukuka hakarettir. 6-8 Ekim olaylarını kimse mağdur ve meşru gösteremez.

Kaynak: tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...