Tgrt Haber

Son dakika | Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan teğmenlerin resmi olmayan yemin törenine tepki: Siz kime kılıç çekiyorsunuz?

Editör: Merve Yaz / Kaynak: tgrthaber.com
07 Eylül 2024 15:27 - Güncelleme : 07 Eylül 2024 17:28

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 21. İmam Hatipliler Kurultayı’nda önemli açıklamalarda bulundu. Gazze'deki soykırıma dikkat çeken Erdoğan "İsrail Batı Şeria'dan sonra Ramallah'ı da işgal edecek. İslam ülkeleri uyanıp tehlikenin farkına varmalı. Durdurulamazlarsa Fırat ve Dicle'ye de göz koyacaklar" ifadelerini kullandı. Geçtiğimiz günlerde teğmenlerin remi olmayan yemin töreninde kılıç çekmesini sert bir şekilde eleştiren Erdoğan "Bu kılıçları kime çekiyorsunuz? Gerekli araştırmalar yapılıyor birkaç tane kendini bilmez temizlenecek. Bunların ordumuzun içinde barınması mümkün değil" dedi.

CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan​ yoğun programlarını sürdürüyor. Erdoğan, Kocaeli'de 21. İmam Hatipliler Kurultayı’na katıldı.

Burada katılımcılara hitap eden Cumhurbaşkanı​ Erdoğan konuşmasında dikkat çeken mesajlar verdi.

'BİR AVUÇTUK OKYANUS OLDUK'

CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan​, "İmam hatipleri kuranlar sadece 3-5 kişiydi. Biz bir avuçtuk. Şimdi görüyorum ki sel olduk, deniz olduk, hatta okyanus olduk." dedi.

'İMAM HATİPLER DİRENİŞİN SEMBOLÜDÜR'

Okullar arasında ayrım yapmadıklarını belirten Cumhurbaşkanı​ Erdoğan, "İmam hatipler varlık sebeplerini hakkıyla ifa etmiş eğitim yuvalarıdır. İmam hatipler her safhası mücadelelerle dolu, direnişin ve dirilişin sembolüdür." diye konuştu.

Erdoğan, "Kahraman ordumuz kahramansız kalmasın diye varız. Eğer bu topraklardan Müslümanlığı, ezanları, camiyi, Kur'anı çekip alırsanız geriye hiçbir şey kalmaz. Ezan yoksa, iman yoksa vatan yoktur, millet yoktur, Türkiye yoktur" ifadelerini kullandı.

'NİCE GÖNÜL İNSANIMIZ VAR'

Cumhurbaşkanı​ Erdoğan açıklamalarında şu ifadeleri kullandı: "İmam hatip davasının çilesini omuzlamış nice isimsiz kahraman, bu büyük çınarın bugünlere gelmesinde emeği olan nice vakıf erbabımız var. Kendisini bu davaya adayan öğretmenlerimiz var. Bir gencimize daha ulaşmak için ter döken nice gönül insanımız var.

'İMAM HATİPLİ OLMAK SON NEFESİME KADAR ÜZERİMDE TAŞIYACAĞIM BİR SIFAT'

22 yılda ülkemiz için çok hizmetler ürettik. Yollar, köprüler, hastaneler, şehirler, okullar inşa ettik. Ekonomide, savunmada, ticarette ülkemizi büyüttük. Her alanda ülkemize ilkleri yaşattık. Kırılmaz denen rekorları kırdık. Eğitimde, sağlıkta, ulaşımda, tarımda, iç ve dış güvenlikte aklınıza gelebilecek her alanda Türkiye’yi ilklerle tanıştırdık. Türkiye’ni dünyanın parlayan yıldızı haline getirdik. Bunların tamamın önemlidir. Bunların hiçbiri bizim mücadelemizin asıl gayesi değildir. Şahsen benim için bugüne gelen, bugünden son nefesine kadar üzerimde taşıyacağım bir rütbem, bir sıfatım var. O da imam hatipli olmaktır."

Son dakika | Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan teğmenlerin resmi olmayan yemin törenine tepki: Siz kime kılıç çekiyorsunuz! - 1. Resim

'GAZZE'DE YAYILMACI SİYONİZM VAR'

Gazze'deki soykırıma dikkat çeken Erdoğan "İsrail Batı Şeria'dan sonra Ramallah'ı da işgal edecek. İslam ülkeleri uyanıp tehlikenin farkına varmalı. Durdurulamazlarsa Fırat ve Dicle'ye de göz koyacaklar" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı​ Erdoğan, Kara Harp Okulu mezuniyetinden sonra bazı teğmenlerin kılıç çekerek ikinci bir yemin etmesine ilişkin olayı ilk kez değerlendirdi.

21. İmam Hatipliler Kurultayı’nda konuşan Erdoğan, ordunun hiçbir şekilde yıpratılmasına izin vermeyeceklerine dikkat çekti.

"BU KILIÇLARI KİME ÇEKİYORSUN?"

Konuya ilişkin araştırmaların devam ettiğini belirten Erdoğan şöyle konuştu:

"Kahraman ordumuzun kahraman mensuplarıyla her zaman gurur duyuyoruz. Ordumuzun tekrar yıpratılmasına izin vermeyiz. Geçenlerde malum mezuniyet töreninde bazı istismarcılar ortaya çıkmak suretiyle kılıçlar çektiler. Bu kılıçları kime çekiyorsun?

"BUNLARIN ORDUMUZUN İÇİNDE OLMASI KABUL EDİLEMEZ"

Bu kılıçları kime çekiyorsunuz. Araştırmalar yapılıyor. Oradaki birkaç kendini bilmez onlar da oradan temizlenecek. 30 kişi olur 300 kişi olur bunların ordumuzun içinde olması kabul edilemez.

Son dakika | Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan teğmenlerin resmi olmayan yemin törenine tepki: Siz kime kılıç çekiyorsunuz! - 3. Resim

"GEREKLİ ADIMLARI MUTLAKA TACAĞIZ"

Bu oyuna nasıl gelindi. Çalışmalarımızı yapıyoruz. Üniversiteyle görüşmemizi saptık. Bunların süratle temizlenmesi için adımlarımızı atıyoruz. Ordumuz üzerinden siyasi hesap görülmesine fırsat vermeyiz. Gerekli adımları mutlaka atarız ve atacağız."

 

Kaynak: tgrthaber.com
Sonraki Haber Yükleniyor...