Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerel seçim mesajı: Adayları aralık sonunda açıklayacağız

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
15 Aralık 2023 14:07 - Güncelleme : 15 Aralık 2023 15:12

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimlerde büyükşehirlerden aday gösterilecek isimleri aralık ayı sonunda açıklayacaklarını söyledi. ABD Başkanı Biden'ın Türkiye'ye F-16 satışına olumlu baktığını belirten Erdoğan, Eurofighter savaş uçakları için de görüşmelerin devam ettiğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Hz. Ali Camii’nde cuma namazının ardından açıklamalarda bulundu. Yerel seçimler​ öncesi temayül yoklamalarıyla partililerden görüş aldıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan​, büyükşehir adaylarının kamuoyuna ne zaman duyurulacağına ilişkin tarih verdi.

ABD Başkanı Joe Biden ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesi hakkında da konuşan Erdoğan, F-16'ların tedarikiyle ilgili olumlu sinyaller olduğu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

BÜYÜKŞEHİR ADAYLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

"Milletvekilleri gerek teşkilat gerekse belediye başkanlarıyla Ankara'da toplantımızı yaptık. Onların kanaatlerini, temayüllerini aldık. Nasip olursa pazar günü İstanbul​'un, 3 bölgenin de kanaatlerini alacağız. Bu kanaatlerden sonra aralık ayının sonuna doğru da birinci derecede büyükşehirlerimizin adaylarını açıklamaya başlayacağız. Ama bu arada bazı illerimizin adaylarını da açıklayabiliriz. Gelen temayüllere göre bu çalışmaları değerlendirip gecikmeden bir an önce açıklamayı hedefliyoruz.

ABD'DEN F-16 TEDARİKİ

Bildiğiniz gibi dün akşam sayın Biden ile etraflıca görüşmemiz oldu. Bu görüşmenin ana başlıklarını F-16 ile ilgili gelişmeler teşkil etti. F-16 ile ilgili gelişmeler konusunda Biden kendisinin olumlu bir bakış açısının olduğunu, bununla ilgili olarak kongreye her türlü teklifi yapmaya hazır olduğunu söylüyor. 

Tabii İsveç konusundaki yaklaşımımız ve İsveç'le ilgili parlamentomuzun vereceği kararı çok çok önemsediklerini söyledik. Biz de kendilerine İsveç konusunda parlamentomuzun dürüst bir yaklaşım içinde olduğunu söyledik, yeter ki İsveç teröre yaklaşımını kontrol alsın dedik. Bunun dışında TBMM'de komisyondan geçti, dışişleri komisyonumuz kongreyle bu gelişmeleri yürütüyor.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerel seçim mesajı: Adayları aralık sonunda açıklayacağız

BIDEN'A GAZZE ÇAĞRISI

Bir diğer mesele de Gazze konusunu ele aldık. Gazze'deki gelişmelerde şu an itibarıyla 18 bini aşkın çocuk, kadın, yaşlı öldü. Okullar, camiler, bunun yanında kiliseler yıkıldı. Bunların ne denli insani olduğunu ve bu noktada Amerika'nın buraya müdahil olması gerektiğini söyledik. Buna sizin müdahil olmamanız halinde tabii bir insanlık suçu var, biz de burada elimiz kolumuz bağlı duramayız. Elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz dedik.

"İSRAİL GİDEREK YALNIZLAŞIYOR"

İsrail'den iyi niyet beklemek mümkün değil. Bundan öte tüm dünyanın İsrail'e nasıl baktığını görmek lazım. Hatırlayın, BMGK'da önce 121 ülke İsrail'in karşısında yer aldı, bizimle beraber hareket etti. 40 ülke çekimser kalmış, 10 ülke ABD ile beraber hareket etmişti. Ama şimdi devran değişti, bu 121 ciddi manada artarak bizlerle beraber hareket etti. Bu da gösteriyor ki İsrail bir yalnızlığa doğru gidiyor ve bu daha da artacak.

EUROFIGHTER GÖRÜŞMELERİ

Eurofighter'larla ilgili Milli Savunma Bakanlığımız muhataplarıyla görüşmelerini yapıyor ve bu görüşmeler devam ediyor. İnşallah temenni ederiz ki olumlu istikamette seyreder."

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...