Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerel seçim mesajı: İsimleri inşallah hayırlısıyla belirleyeceğiz

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
21 Eylül 2023 19:58 - Güncelleme : 21 Eylül 2023 20:35
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerel seçim mesajı: İsimleri inşallah hayırlısıyla belirleyeceğiz

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ziyareti dönüşü yerel seçimle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Aday belirleme konusunda Cumhur İttifakı'nın herhangi bir sıkıntısı olmadığını aktaran Erdoğan, "İstanbul, Ankara olmak üzere bunu Devlet Bey'le oturacağız, konuşacağız" dedi. Erdoğan, CHP'ye de 'kavga' göndermesinde bulunup adayların dayanışma halinde belirleneceğini söyledi.

AK Parti ve MHP'de yerel seçim​ çalışmaları son sürat devam ediyor. sürüyor. Adayların belirlenmesi ve hangi şehirde ittifak yapılacağının netleştirilmesi için iki parti arasında temaslar sürüyor. Komisyondan çıkan kararlar Cumhurbaşkanı Erdoğan​ ve MHP lideri Devlet Bahçeli​'ye sunulacak ve onaylanacak.

Peki Cumhur İttifakı​'nın yerel seçimlerde adayları kim olacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler’in (BM) 78’nci Genel Kurulu için gittiği ABD dönüşü Türkevi'nde gazetecilerin sorularını cevapladı. Cumhur İttifakı'nın aday belirleme konusunda herhangi bir sıkıntısının olmadığını belirten Erdoğan, Bahçeli ile istişarelerini yapıp bütün isimleri hayırlısıyla belirleyeceklerini söyledi.

CHP'ye de 'kavga' göndermesinde bulunan Erdoğan, "Garantiye gidecek şekilde bu illerde dayanışma halinde kavga, gürültü olmadan adaylarımızı beraber belirleyeceğiz" dedi.

"İSİMLERİ İNŞALLAH HAYIRLISIYLA BELİRLEYECEĞİZ"

SORU: Cumhur İttifakının adayı kim olacak efendim? Cumhur İttifakı’nın adayıyla ilgili herhangi bir isim belli mi? Takvim belli mi?

"Cumhur İttifakı’nın bu noktada bir sıkıntısı yok. Şu anda 81 vilayette başta İstanbul, Ankara olmak üzere bunu Devlet Bey'le oturacağız, konuşacağız. Nerede kimi gösteririz, istişarelerimizi yapıp ona göre büyük şehirler olsun diğerleri olsun buralardan isimleri inşallah hayırlısıyla belirleyeceğiz.

CHP'YE 'KAVGA' GÖNDERMESİ

Şu anda hemen 1 ay içerisinde bunlar belirlenir diye bir şey yok. Fakat biz buralardaki büyük şehirlerde kimler koç başı olabilir? Bu vilayetlerin dışında diğer illerde kimler olabilir? Bunları tespit edip garantiye gidecek şekilde bu illerde dayanışma halinde kavga, gürültü olmadan adaylarımızı beraber belirleyeceğiz"

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...