Tgrt Haber

Son dakika | Cumhurbaşkanlığı doğruladı: Erdoğan, BRICS Zirvesine katılacak!

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: tgrthaber.com
04 Eylül 2024 16:58 - Güncelleme : 04 Eylül 2024 17:26
Son dakika | Cumhurbaşkanlığı doğruladı: Erdoğan, BRICS Zirvesine katılacak!

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanlığı kaynakları; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 22-24 Ekim'de Kazan'da düzenlenecek BRICS Zirvesi'ne katılacağını doğruladı. Erdoğan'ın zirveye katılacağını ilk olarak Kremlin duyurmuştu.

Kremlin’den 22-24 tarihleri arasında Rusya’da düzenlenecek BRICS zirvesi ile ilgili açıklama geldi. Rusya​ Devlet Başkan Yardımcısı Yuriy Uşakov, Cumhurbaşkanı Erdoğan​'ın zirveye davet edildiğini duyurdu. Uşakov, Erdoğan​'ın Rusya​'nın dönem başkanlığında düzenlenecek zirveye katılmayı kabul ettiğini belirtti.

AK parti sözcüsü Ömer Çelik de Cumhurbaşkanı Erdoğan​'ın zirveye katılacağını doğruladı. Çelik, “BRICS'e üye olma isteğimizi sayın cumhurbaşkanımız çeşitli defalarca ifade etti” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından yapılan açıklamada da bu bilgi doğrulandı. Açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan​'ın 22-24 Ekim'de Kazan'da düzenlenecek BRICS Zirvesi'ne katılacağı bildirildi.

2018 YILINDA DÜZENLENEN BRICS ZİRVESİ'NE GİTMİŞTİ

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan​, 2018 yılında Güney Afrika'da düzenlenen 10. BRICS Zirvesi’ne de 'davetli lider' olarak katılmıştı.
Burada, BRICS liderleriyle aile fotoğrafı çektirmiş ve BRICS Outreach Çalışma Toplantısı’nda yer almıştı.

Kaynak: tgrthaber.com
Sonraki Haber Yükleniyor...