Tgrt Haber

Son dakika: Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor! Asgari ücret ve kira düzenlemesi masada…

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
14 Haziran 2023 07:29 - Güncelleme : 14 Haziran 2023 07:37
Son dakika: Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor! Asgari ücret ve kira düzenlemesi masada…

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında kabine bugün toplanıyor. Asgari ücrete ara zam, kiracıları koruyacak düzenleme, enflasyon ve İsveç’in NATO üyeliğinin gündemde olacağı toplantı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ulusa sesleniş konuşmasını gerçekleştirmesi bekleniyor.

Seçim sürecinin tamamlanmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan​ yeni kabinesi belirledi. Geçtiğimiz hafta ilk kez bir araya gelen kabine üyeleri ikinci kez toplanıyor. Ekonomi​, dış politika be deprem​ bölgesindeki çalışmaların masaya yatırılacağı kritik toplantı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilecek.

EKONOMİ ANA GÜNDEM…

TGRT Haber'in elde ettiği bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Beştepe’de yapılacak olan kritik toplantıda ana gündem maddesi ise ekonomi. Asgari ücrete ara zam ile yüksek enflasyondan kaynaklanan refah kaybının önlenmesi için atılacak adımların değerlendirileceği toplantıda 30 Haziran’da süresi dolacak olan asgari ücrete devlet eliyle verilen prim desteğinin uzatılıp uzatılmayacağı da değerlendirilecek.

Enflasyonla mücadele anlamında atılacak adımların da değerlendirileceği görüşmede ayrıca temmuz ayında süresi dolacak olan konut fiyatlarında tavan artış oranı uygulamasının uzatılıp uzatılmayacağı da masadaki önemli başlıklardan biri.

DEPREM BÖLGESİNDE SON DURUM

Deprem bölgesindeki konutların inşa sürecinin de değerlendirilmesi beklenen toplantıda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın bu süreci hızlandıracak formül arayışı da Kabine'nin gündeminde. Ayrıca bölgedeki konteyner kentlerin durumu ve depremzedelerin ihtiyaçlarına da parantez açılacak.

ÜÇLÜ MEKANİZMADAN NE ÇIKTI?

Terörle mücadele ve dış politika da gündemde olacak. Cumhurbaşkanı’nın KKTC ve Azerbaycan’a yaptığı ilk ziyaretlerin yansımaları değerlendirilecek. Bu arada, İsveç-Finlandiya-Türkiye daimi ortak mekanizmasının üçüncü toplantısının sonuçları ve Litvanya’daki NATO zirvesinde gündeme gelecek olan İsveç’in üyelik başvurusu kabinede mercek altına alınacak.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...