Tgrt Haber

Son dakika | Ekrem İmamoğlu davasında karar açıklandı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: Tgrthaber.com
02 Ekim 2024 16:19 - Güncelleme : 02 Ekim 2024 16:50
Son dakika | Ekrem İmamoğlu davasında karar açıklandı

Son dakika haberi: İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında Beylikdüzü Belediye Başkanı olduğu dönemle ilgili hapis istemiyle açılan davadan karar çıktı.

Son dakika haberine göre İstanbul Büyükşehir Belediye​ (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu​'nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı yaptığı döneminde, şartları oluşmayan bir firmaya ihale​ verdiği iddiasına dair, "ihaleye fesat karıştırma" suçlamasıyla 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılandığı davaya devam edildi.

Büyükçekmece 10. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuksuz yargılanan 7 sanığın avukatlarının yanı sıra davaya müdahil olan İçişleri Bakanlığının avukatı hazır bulundu.

Son dakika | Ekrem İmamoğlu davasında karar açıklandı - 1. Resim


DURUŞMA ERTELENDİ

Davayla ilgili kararını açıklayan mahkeme, duruşmayı 20 Kasım 2024 tarihine erteledi.

CHP'DEN KARARA İLK TEPKİ

Mahkemenin erteleme kararına Cumhuriyet Halk Partisi'nden ilk tepki geldi. CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, kumpas davaları üzerinden siyasete yön verme çabalarına izin vermeyeceklerini vurguladı. Günaydın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Bu ihaleye yönelik Danıştay'ın soruşturma izni vermemesine yönelik kararına rağmen 2022'de iddianame düzenlendi. Yani ihaleden 7 yıl sonra iddianame hazırlandı. Başlayan duruşmalar çerçevesinde bugüne kadar 2 bilirkişi raporu geldi. Bu raporlarda herhangi bir kamu zararı tespit edilmediği gibi, konuyla ilgili Sayın İmamoğlu'nun herhangi bir dahli olmadığı kaydedildi. Bu çerçevede bugünkü mahkemede, mahkeme başkanı bu bilirkişi raporlarını kaydetti, İçişleri Bakanlığının itirazını ise reddetti.

Son dakika | Ekrem İmamoğlu davasında karar açıklandı - 2. Resim


"İDDİALAR AÇIK BİR İFTİRA"

Bugün bu mahkemeye bir belge sunuldu. İmamoğlu hakkında başka bir iddiaya yer veriliyor. Ancak bu iddia açık bir iftira niteliğindedir. Öyle ki internete konulan belge ile mahkemeye sunulan belge aynı bile değil. Ve bu belge mahkeme başkanı belgenin incelenmemesine karar verdi. Avukat arkadaşlarımız mütalaanın alınması ve kararın bugün verilmesi şeklinde görüşlerini bildirdi. Ancak savcılık mütalaaya hazır olmadığını belirtti. Mahkeme başkanı duruşmayı 20 Kasım'a erteledi. Biz Türkiye'nin adalet sistemine ve yargısına güvenmek istiyoruz. Ancak açılan ve bitme aşamasına gelen davaların devamına yönelik gayretlerin farkındayız. Türkiye'de kanunlara ve vicdanına göre görev yapan hakimlerin varlığına inanıyoruz ve inanmak istiyoruz. Kumpas davalar üzerinden siyasetin dizayn edilmesine izin vermeyeceğiz."

Kaynak: Tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...