Tgrt Haber

Son dakika! Erdoğan resmen duyurdu! Türkiye'de Filistin için 3 günlük yas ilan edildi

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
18 Ekim 2023 23:00 - Güncelleme : 18 Ekim 2023 23:44
Son dakika! Erdoğan resmen duyurdu! Türkiye'de Filistin için 3 günlük yas ilan edildi

Son dakika haberi: Dün akşam saatlerinde İsrail ordusu Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ni hedef almasıyla yüzlerce kişi hayatını kaybetti. Kanlı saldırı sonrası İsrail'e peş peşe tepkiler gelirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye'de 3 günlük yas ilan edildiğini duyurdu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​, İsrail'in dün akşam Gazze​'de sivillerin olduğu bir hastaneye saldırı düzenlenmesi sonrası 500 sivilin hayatını kaybettiği olay sonrası milli yas ilan edildiğini duyurdu.

İsrail, Hamas​'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları​'nın başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonunun ardından çatışmaların 11. gününde Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesini vurdu. 
 
Çoğunluğunu çocuk ve kadınların oluşturduğu 500 sivil hayatını kaybederken saldırıya dünyanın pek çok yerinden tepkiler gelirken binlerce insan sokaklara indi, gösteri yürüyüşü yaptı. 

Türkiye'de ise camilerde, İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden Filistinliler için sela okundu, gıyabi cenaze namazı kılındı ve dua edildi. 

3 GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Twitter hesabından yaptığı açıklamda, "Türkiye olarak Filistinli kardeşlerimizin yaşadığı büyük acıları yüreğimizde hissediyoruz. Çoğu çocuk ve masum sivillerden oluşan binlerce şehidimize duyduğumuz saygının bir gereği olarak ülkemizde 3 günlük millî yas ilan edilmiştir" dedi. 

https://twitter.com/RTErdogan/status/1714733104273801538

YAS SÜRESİNCE DURDURULDU

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gazze’deki sivillere yönelik düzenlenen saldırı nedeniyle Cumhurbaşkanlığı tarafından ilan edilen 3 günlük ulusal yasa ilişkin açıklama yaptı. Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, “İsrail’in Gazze'deki hastanede bulunan sivillere yönelik düzenlediği saldırı nedeniyle Cumhurbaşkanlığı tarafından ilan edilen 3 günlük Ulusal Yas süresince, Bakanlığımıza bağlı Devlet Tiyatroları, Devlet Opera ve Balesi ile Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğümüzce planlanan etkinliklerimiz durdurulmuştur” denildi. 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Osman19 Ekim 2023 01:45

Reis,imizin kararı başımız üstüne,üzgünüz,yastayız

Sonraki Haber Yükleniyor...