Tgrt Haber

Son dakika | Hakan Fidan'dan diplomasi trafiği: 8 Kasım'da Atina'ya gidecek

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: tgrthaber.com
15 Ekim 2024 11:12 - Güncelleme : 15 Ekim 2024 11:39
Son dakika | Hakan Fidan'dan diplomasi trafiği: 8 Kasım'da Atina'ya gidecek

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 8 Kasım'da Atina'ya giderek bir dizi görüşmeler gerçekleştirecek.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan​'ın diplomasi trafiği devam ediyor. Dışişleri Bakanlığı​ kaynaklarının aktardığı bilgiye göre; Bakan Fidan 8 Kasım'da Atina​'ya bir ziyaret gerçekleştireceği bildirildi.

ERDOĞAN AÇIKLAMIŞTI...

Öte yandan Arnavutluk ve Sırbistan ziyaretlerinin ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Fidan'ın Yunanistan'da görüşmeler yürüteceğini açıklamıştı. Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in deniz yetki alanlarının belirlenmesine yönelik açıklamalarına ilişkin şunları söylemişti:

"BÜTÜNCÜL YAKLAŞIMIMIZ TEMELİNDE GÖRÜŞECEĞİZ"

“Sorunların tanımlanması, içeriğinin çizilip ortaya konması, belli çözümlerin bulunması konusunda iki tarafta da irade olması önemli. Dışişleri Bakanımız Hakan Fidan Yunanistan’a gidecek, bu konularla ilgili görüşmeler yapacak. Tüm bu konuları, Ege ile ilgili bütüncül yaklaşımımız temelinde görüşeceğiz. Türkiye ile Yunanistan tarihsel bağları bulunan iki komşu ülkedir. İyi komşuluk esası iki ülkeye de kazandıracak formülün anahtarıdır.

Son dakika | Hakan Fidan'dan diplomasi trafiği: 8 Kasım'da Atina'ya gidecek - 1. Resim


"İLİŞKİLER DAHA GÜZEL GÜNLERE DOĞRU İLERLİYOR"

Türkiye ile Yunanistan ilişkileri, bu esas ekseninde inanıyorum ki daha güzel günlere doğru ilerliyor. Biz, başından beri iki ülkenin gündemindeki meselelere çözüm odaklı yaklaşıyoruz. ‘Çözüm iradesini iki ülke ortaya koyabilir ve sorunları geride bırakabilir’ diyoruz. Deniz ve hava sahası yetki alanlarının uluslararası hukuka uygun olarak belirlenmesini öteden beri istiyoruz."

Kaynak: tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ayşe15 Ekim 2024 11:38

Bu görüşmelerin olumlu sonuçlar doğuracağını umuyorum özellikle de ekonomi alanında

Sonraki Haber Yükleniyor...