Tgrt Haber

Son dakika! İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yargılandığı davadan beraat etti 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
12 Eylül 2023 10:29 - Güncelleme : 12 Eylül 2023 10:59
Son dakika! İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yargılandığı davadan beraat etti 

Son dakika haberi: İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı'ya hakaret ettiği iddiasıyla 2 yıl 4 aya kadar hapsi istenen davadan beraat etti. 

İBB BaşkanıEkrem İmamoğlu​'na Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı'nın avukatı, hakaret​ içerikli konuşduğu iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. İmamoğlu hakkında 2 yıl 4 aya kadar hapsi istenen davadan beraat etti. 

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı'nın avukatı, 25 Ekim 2022'de bir açılıştaki konuşmasının ardından alandan ayrıldığı sırada müvekkilinin bazı kişilerce yuhalandığı, o esnada kürsüde konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yaşananları tırmandırıcı şekilde ifadeler ve hakaret içerikli söylemler bulundurduğu gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu. 

2 YIL 4 AYA KADAR HAPSİ İSTENDİ

İmamoğlu hakkında hazırlanan iddianamede "kamu görevlisine alenen hakaret" suçundan 2 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi. 

İddianamenin gönderildiği Anadolu 16. Asliye Ceza Mahkemesi, duruşmaya gerek görmeden 6 Eylül günü dosya üzerinden beraat kararı verdi. 

 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...