Tgrt Haber

Son dakika! İsrail'in hastane saldırısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk açıklama

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
17 Ekim 2023 21:40 - Güncelleme : 17 Ekim 2023 23:56
Son dakika! İsrail'in hastane saldırısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk açıklama

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Gazze'de  500 kişinin ölümüne yol açan hastane saldırına ilişkin Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Gazze’de yaşanan ve tarihte benzeri olmayan bu vahşeti durdurmak için tüm insanlığı harekete geçmeye davet ediyorum" diyerek dünyaya çağrıda bulunurken, siyasilerden art arda çağrılar geldi... 

İsrail'in Gazze​'deki El-Ehli Baptist Hastanesi​'ne akşam saatlerinde düzenlediği saldırıda 500 kişi hayatını kaybederken saldırıya ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​'dan açıklama geldi. 

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze'de yaşananların insanlık tarihinde benzeri olmayan bir vahşet olarak nitelendirirken dünyaya da çağrıda bulundu.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan​ da yaşanlara sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Emine Erdoğan, "Son olarak İsrail’in bir hastaneyi hedef alarak yüzlerce masum insanın ölmesine ve yaralanmasına sebep olmasının hiçbir haklılığı olamaz. Tarih; kadın, çocuk, yaşlı demeden Gazze’ye ölüm yağdıran İsrail’in işlediği insanlık suçunu unutmayacak. Dünyanın seyirci kaldığı bu zulme bir an önce “dur!” denilmesini, daha fazla annenin yüreğinin yanmamasını diliyorum" dünyaya çağrıda bulundu. 

"İNSANLIĞI HAREKETE GEÇMEYE DAVET EDİYORUM" 

"Gazze’de yaşanan ve tarihte benzeri olmayan bu vahşeti durdurmak için tüm insanlığı harekete geçmeye davet ediyorum" diyen Erdoğan, "İçerisinde kadınların, çocukların, masum sivillerin olduğu bir hastaneyi vurmak, İsrail’in en temel insani değerlerden yoksun saldırılarının son örneğidir" dedi.  

https://twitter.com/RTErdogan/status/1714350684684898721

TBMM'DEN ORTAK TEPKİ 

TBMM'de İsrail'in Gazze'de hastaneleri hedef alan saldırılarına ilişkin yayımlanan ortak bildiride, "İnsanlık suçu olan bu saldırıları en şiddetli biçimde kınıyoruz" denildi. 

"ULUSLARARSI HUKUKA AYKIRI"

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Bu barbarca saldırıları şiddetle kınıyoruz. Sivilleri doğrudan vuran zihniyet uluslararası hukuk önünde hesap vermeli" ifadelerine yer verildi.  

"BUNUN ADI CİNAYETTİR"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da sosyal medya hesabından yaşananları bir 'katliam' olarak nitelendirirken şunları söyledi:

"Lafı eğip bükmeye hiç gerek yok. İsrail, insanlığa karşı suç işlemiştir. Bunun adı cinayettir, katliamdır. Lanetliyorum!"

https://twitter.com/kilicdarogluk/status/1714356684322210010

AKŞENER: SAVAŞ DEĞİL NETANYAHU TERÖRÜ 

İYİ Parti lideri Meral Akşener İsrail'in kanlı saldırısına tepki gösterdi. Yaşananları 'Netanyahu terörü' olarak özetleyen Akşener, "İsrail'in terörle mücadele edeceğini beyan ederek başlattığı savaş; artık bir savaş olmaktan çıkmış ve Netanyahu terörü hâline gelmiştir. Bir devletin savaş stratejisinde, hastane bombalamak olamaz. Bu ancak ve ancak bir terör stratejisidir. Başta Birleşmiş Milletler olmak üzere tüm dünya kamuoyunu; bir an önce en temel insan haklarına sahip çıkmaya ve Netanyahu terörünü durdurmaya davet ediyorum" dedi.  

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı da yaptığı açıklamada, "El-Ehli Baptist Hastanesini hedef almak ‘acımasız bir suçtur’ ve tüm sınırları aşan bu suçu kınıyoruz" dedi.  

"İNSANİYETLE BAĞDAŞMAZ"

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ise, "Gazze’de tarif edilemez bir katliam ve resmen soykırım yaşanıyor. Bir hastaneyi vurmak dünyanın hiçbir yerinde akıl, vicdan ve insaniyetle bağdaşmaz. Uluslararası hukuk kurallarını bütün dünyanın gözleri önünde ihlal eden İsrail açıkça savaş suçu işlemektedir" diyerek kuşatmanın sonlanması için çağrıda bulundu.  

https://twitter.com/mahinurozdemir/status/1714354760608854028

"İNSANLIK TRAJEDİSİDİR"

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Twitter hesabından yaşananlara isyan etti. Yılmaz, "Bugün, İsrail’in Gazze’deki bir hastaneyi vurması sonucu yitirilen yüzlerce can, insanlık için büyük bir trajedidir. Ateşe benzin döken açıklamalar yapanların ve İsrail’i koşulsuz destekleyenlerin bu yaşananlar sonrasında konumlarını gözden geçirmelerini bekliyoruz" dedi.

"İSRAİL HÜKÜMETİNİ ŞİDDETLE LANETLİYORUM"

2007-2014 yılları arasında Cumhurbaşkanlığı yapan Abdullah Gül de X hesabı üzerinden İsrail'i lanetleyen bir paylaşım yaptı. Gül, paylaşımında, "Hastane bombalayacak kadar uluslararası hukuk ve insanlığı hiçe sayan İsrail hükümetini şiddetle lanetliyorum. İsrail’in bu küstah politikalarına gözü kapalı destek verenler de utanç duymalıdır" ifadesine yer verdi.

https://twitter.com/cbabdullahgul/status/1714376125122523328

DSÖ: SİVİLLER KORUNMALI 

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, "Gazze'nin kuzeyindeki El Ahli Arap Hastanesi'ne düzenlenen saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Sivillerin ve sağlık hizmetlerinin derhal korunmasını ve tahliye emirlerinin geri alınmasını talep ediyoruz" dedi.

MISIR'DAN DA ÇAĞRI GELDİ: TOPLU CEZALANDIRMAYA SON VERİN 

Mısır, Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesine yönelik saldırısını şiddetle kınadığını açıklarken İsrail'i, "toplu cezalandırma politikalarına" son vermeye davet etti. 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...