Tgrt Haber

Son dakika | İsrail'in saldırısı sonrası kritik temas! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lübnan Başbakanı ile görüştü

Editör: Murat Makas / Kaynak: tgrthaber.com
18 Eylül 2024 12:26 - Güncelleme : 18 Eylül 2024 12:43

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lübnan Başbakanı Mikati ile görüştü. Görüşmede İsrail'in Lübnan'daki siber saldırısı ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lübnan'a düzenlenen siber saldırı için üzüntü duyduğunu ifade etti.

Son dakika haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan​, İsrail'in siber saldırısı sonrası Lübnan​ Başbakanı Mikati ile görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lübnan Başbakanı Mikati ile görüşmesinde, İsrail'in çatışmaları bölgeye yayma çabalarının tehlikeli olduğunu, İsrail'i durdurmak için gayretlerin devam edeceğini söyledi.

Ayrıca Erdoğan, saldırı için üzüntü duyduğunu ifade etti.

Son dakika | İsrail'in saldırısı sonrası kritik temas! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lübnan Başbakanı ile görüştü - 1. Resim


İSRAİL'İN ÇAĞRI CİHAZLARIYLA SALDIRISI

İsrail'in siber saldırısı sonucu Lübnan'da Hizbullah'ın da iletişim için kullandığı çağrı cihazlarında patlamalar meydana gelmiş ve 3 kişi hayatını kaybetmiş, 3 binden fazla kişi de yaralanmıştı.

İsrail'in istihbarat teşkilatı Mossad​, Hizbullah'ın sipariş verdiği yeni şifreli çağrı cihazlarının pillerine, Nitrogliserin bileşiği enjekte etti. Oda sıcaklığında beyaz kristal haline olan bileşik, sıcaklığa maruz kaldığında ise bomba gibi patlıyor. İsrail, uzaktan sinyal göndererek, cihazlardaki bataryayı ısıttı ve patlamaya neden oldu. Bazı Hizbullah üyelerinin cihazların ısındığını fark edip, kendinden uzaklaştırdığı bilgisi de bu ihtimali doğrular cinsten.

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ayşe18 Eylül 2024 12:28

İki ülkenin de ilişkilerinin iyi gitmesi umarım bu sorunları da çözer Umarım böyle olaylar tekrarlanmaz

Sonraki Haber Yükleniyor...