Tgrt Haber

Son Dakika! İYİ Parti'de istifa dalgası: Ankara Milletvekili Adnan Beker de bıraktı

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, TGRT Haber
16 Kasım 2023 12:22 - Güncelleme : 16 Kasım 2023 14:15
Son Dakika! İYİ Parti'de istifa dalgası: Ankara Milletvekili Adnan Beker de bıraktı

Son dakika haberi: İYİ Parti'nin yerel seçimlere kendi adaylarıyla gireceği yönündeki açıklamalar, partide istifa furyasına dönüştü. Üst düzey yönetici ve milletvekili istifalarına bir yenisi daha eklendi. İYİ Parti Ankara Milletvekili Adnan Beker, istifa ettiğini duyurdu.

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in yerel seçimlere tek başına girme kararı alması sonrası partide başlayan istifa​ furyası sürüyor. 14 Mayıs seçimlerinde İYİ Parti Antalya Milletvekili Adayı Mesut Yılmaz, parti üyeliğini sonlandırdığını açıklamasının arardın bir istifa haberi de Ankara'dan geldi. İYİ Parti Ankara Milletvekili Adnan Beker​, partisinden istifa ettiğini açıkladı. Beker, istifa haberini sosyal medya hesabından duyurdu. 

 İYİ Parti Ankara Milletvekili Adnan Beker, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

"İYİ PARTİ ÇATISI ALTINDA DAHA FAZLA KATKI SAĞLAYAMAYACAĞIMI DÜŞÜNDÜM"

X hesabından istifa haberinin gerekçelerini açıklayan Beker şu ifadelere yer verdi:

"İYİ Parti çatısı altında artık Ankaralı hemşehrilerim ve Yüce Türk Milleti’ne daha fazla katkı sağlayamayacağımı düşündüğümden, bugün itibariyle İYİ Parti’den istifa ediyorum. Başta çok değerli Ankaralı hemşehrilerim olmak üzere, İYİ Parti İlçe Başkanlarımız, yöneticilerimiz, üyelerimiz, gönüllülerimiz ve İYİ Parti’ye oy vermiş tüm vatandaşlarımızla bugüne kadar nasıl hemhâl  olduysak bugünden sonra da kapım ve telefonum her zaman açık olacaktır. Büyük Türk Milleti’ne ve Ankara'mıza her zamanki azim ve inanmışlıkla hizmet etmeye devam edeceğim. Saygılarımla."

https://twitter.com/AdnanBekerr/status/1725077945130103123

ÜST DÜZEY İSİMLER İSTİFA EDİYOR

İYİ Parti Ankara İl Başkanı Faruk Köylüoğlu da yerel seçimlerde Ankara için işbirliği yapılması gerektiği görüşü parti yönetiminin kararıyla çeliştiği için il başkanlığı görevinden 7 Ekim’de istifa etmişti. İYİ Parti'nin 81 ilde kendi adaylarıyla yerel seçime gireceği ve ittifaka dahil olmayacağıyla ilgili açıklaması üst düzey istifaları beraberinde getirdi. Geçtiğimiz günlerde GİK üyesi Bahadır Erdem ve eski milletvekili Durmuş Yılmaz da partiden istifa ettiklerini açıklamıştı.

ADNAN BEKER KİMDİR?

1964’te Yozgat’ta doğdu. Baba adı Hacı Çelebi, anne adı Döndü’dür. İlk-orta ve lise öğrenimini Ankara’da tamamlayan Beker, Ankara Aydınlıkevler Lisesi mezunudur. Genç yaşta ticarete atılan Beker; petrol, inşaat, enerji sektörlerinde çeşitli faaliyet gösterdi ve kısa sürede Başkent’in tanınan iş adamlarından biri hâline geldi. TOBB Yüksek İstişare Kurulu Üyeliği, Ankara Ticaret Odası (ATO) Meclis Üyeliği, çeşitli STK, vakıf ve dernek başkanlığı gibi önemli yönetimsel görevlerde bulundu. 2009 yılında Milliyetçi Hareket Partisi’nin Pursaklar Belediye Başkan Adayı oldu. Beker, 2019 yılında İYİ Parti Çankaya Belediye Meclis Üyeliğine seçildi ve 4 yıl Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Grup Başkan vekilliği yaptı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı, TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...