Tgrt Haber

Son dakika! İYİ Parti'de yaprak dökümü: Ece Güner de istifa etti

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
14 Aralık 2023 15:20 - Güncelleme : 14 Aralık 2023 16:13
Son dakika! İYİ Parti'de yaprak dökümü: Ece Güner de istifa etti

Son dakika haberi: CHP'nin iş birliği teklifine 'ret' cevabı veren İYİ Parti'de adeta yaprak dökümü yaşanıyor. Peş peşe gelen istifa haberlerine bir yenisi daha eklendi. Genel Başkan Yardımcısı Ece Güner de istifa ettiğini duyurdu.

Yerel seçimlere yaklaşık 4 ay kaldı. Partilerin yerel seçim​ hazırlıkları son sürat devam ederken İYİ Parti​ kanadında ise adeta bir yaprak dökümü yaşanıyor. Meral Akşener​ liderliğindeki parti CHP​'den gelen iş birliği teklifini reddederek kendi adaylarıyla seçimlere girmeye karar vermesinin ardından parti içinde yaşanan krizler istifaları da beraberinde getirdi. 

"YAPABİLECEĞİM TEK ŞEY SAYGI DUYMAK"

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ece Güner, partisinin CHP ile İstanbul​ ve Ankara’da işbirliği teklifini reddetmesini gerekçe göstererek partisinden istifa ettiğini açıkladı. Güner 4 Aralık'taki Genel İdare Kurulu toplantısında alınan iş birliği kararını desteklemediğini belirterek, istifasının nedenini "Yapabileceğim tek şey saygı duymak ve istifa etmektir" sözleriyle açıkladı. Ayrıca Güner açıklamasının devamında, "Bağımsız bir hukukçu olarak ilkelerim doğrultusunda ülkem için mücadeleme devam edeceğim" ifadelerini de kullandı. 

İSTİFA KONVOYU HATİPOĞLU İLE BAŞLADI

İYİ Parti’de son dönemde dikkat çeken seri istifa süreci eski Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu ile başladı. Parti ile görüş ayrılığı yaşadığını belirten Hatipoğlu AK Parti’ye geçti. Daha önce de İYİ Parti kurucularından ve Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin istifasını duyurmuştu.

Hatipoğlu'nun adından partinin iki önemli ismi Genel İdare Kurulu üyesi Bahadır Erdem ve 27. Dönem İYİ Parti Milletvekili Durmuş Yılmaz da Akşener ile yollarını ayırdı. X hesabından paylaşımla istifasını duyuran diğer bir isim ise İYİ Parti Ankara Milletvekili Adnan Beker oldu. Beker, partinin çatısı altında ülkeye daha fazla katkı sağlayamayacağını düşündüğü için istifa ettiğini belirtti.

Eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve 27. Dönem İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı da sosyal medya hesabı üzerinden partisinden istifa ettiğini açıkladı. 14 Mayıs Genel Seçimleri'nde Antalya'dan milletvekili adayı gösterilen Mesut Yılmaz Akşener ile yol ayrımına giden diğer bir isim oldu. Partinin Sağlık Politikaları Başkan Yardımcısı Dr. Aylin Anıl Arslan, görevinden ve partisinden istifa ettiğini duyurdu.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...