Tgrt Haber

Son dakika! İYİ Parti'ye saldırı sonrası Bakan Soylu'dan ilk açıklama

31 Mart 2023 15:04 - Güncelleme : 31 Mart 2023 15:16
Son dakika! İYİ Parti'ye saldırı sonrası Bakan Soylu'dan ilk açıklama

İçişleri Bakanı Soylu, "İYİ Parti İl Binasına saldırı, bir provokasyondur. Olayı aydınlatmak için polisimiz tahkikat yapmaktadır" dedi.

İYİ Partiİstanbul İl Başkanlığı​'na yönelik saldırının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu​'dan ilk açıklama geldi. Bakan Soylu, saldırıyı kınarken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener​'in olayın ardından sıcağı sıcağına yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

"SİYASİ FIRSATÇILIK..."

Bakan Soylu açıklamasında, "İYİ Parti İl Binasına saldırı​, bir provokasyondur. Olayı aydınlatmak için polisimiz tahkikat yapmaktadır. Ancak olayın nedeni belirlenmeden husumet yöneltmek hem provokasyon hem de bu menfur olay üzerinden siyasi fırsatçılık yaymaktır. Fail-failler en yakın zamanda bulunacaktır" dedi.

https://twitter.com/suleymansoylu/status/1641766296562941952

AKŞENER NE DEMİŞTİ?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, il başkanlığı önünde yaptığı açıklamada saldırı nedeniyle  hükümeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan açıklamalarda bulunmuştu. Akşener, "Bu ucube sistemin devamı halinde bugün bize, yarın size. Meral Akşener’i korkutacak adam anasından doğmadı. Allah’tan başka bir kişiden korkuyorsam eğer Allah beni kahretsin, korkmuyorum Recep Bey ama sen Cumhurbaşkanısın, bu ülkenin tüm kadınlarının, erkeklerinin, gençlerinin, çocuklarının namusunun, şerefinin, can güvenliğinin, mal güvenliğinin korunmasından mesulsün" demişti.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...