Tgrt Haber

Son dakika | Kabine Toplantısı başladı: Haniye suikastı, Ortadoğu'daki gerilim ve Instagram masada

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: tgrthaber.com
05 Ağustos 2024 15:48 - Güncelleme : 05 Ağustos 2024 16:53

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Kabine Toplantısı başladı. Toplantıda, İsmail Haniye'nin uğradığı suikast, Ortadoğu'daki gerilim, ekonomi ve Instagram'a getirilen erişim engelinin masaya yatırılması bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan​ başkanlığında başladı.  Toplantıda, Hamas​ lideri İsmail Haniye​'nin Suikasta uğraması, Ortadoğu​'da artan gerilim​, ekonomi ve Instagram'a getirilen erişim engelinin ana gündem maddeleri olması bekleniyor.

Üç haftalık aradan sonra toplanacak Kabinenin ana gündem maddesi, Ortadoğu'da artan gerilim olacak. Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin öldürülmesi, İran'ın İsrail'e yapacağı olası misilleme ve İsrail'in Gazze ve Lübnan'a yönelik saldırıları ele alınacak. Türkiye'nin bölgedeki gerilimi azaltmak için atabileceği diplomatik adımlar değerlendirilecek.

ANKARA'DAKİ ESİR TAKASI

Kabinenin bir diğer gündem maddesi ise geçen hafta Ankara Esenboğa Havalimanı'nda gerçekleşen esir takası olacak. ABD ve Rusya arasında MİT'in koordinasyonunda gerçekleşen, 26 kişiyi kapsayan takas kabinede ele alınacak.

Türkiye'nin Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle artan gerilimi düşürmek için bundan sonra atacağı diplomatik adımlar da Kabinede tartışılacak.

TERÖRLE MÜCADELE

Terörle mücadele, Kabinenin değişmeyen gündem maddelerinden biri olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Irak'ın kuzeyindeki Gara, Kandil ve Asos bölgelerine düzenlenen ve 25 hedefin imha edildiği operasyon da Kabinede konuşulacak. Yeni operasyonlarla ilgili atılacak adımlar da değerlendirilecek.

Son dakika | Kabine Toplantısı başladı: Haniye suikastı, Ortadoğu'daki gerilim ve Instagram masada - 1. Resim

ERDOĞAN: DİJİTAL FAŞİZMLE KARŞI KARŞIYAYIZ

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde İnsan Hakları Eğitim Programı'na katıldı. Erdoğan burada Instagram'a ilişkin ilk kez konuştu. Erdoğan, "Filistinli şehitlerin fotoğraflarına bile tahammül edemeyip anında yasaklayan bir dijital faşizmle karşı karşıyayız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...