Tgrt Haber

Son dakika | Kemal Kılıçdaroğlu'na dava: Hem siyasi yasak hem hapis!

Editör: Banu İriç / Kaynak: tgrthaber.com
28 Ağustos 2024 21:30 - Güncelleme : 28 Ağustos 2024 23:51
Son dakika | Kemal Kılıçdaroğlu'na dava: Hem siyasi yasak hem hapis!

Son dakika haberi: CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında dava açıldı. Kılıçdaroğlu için siyasi yasak istendiği de öğrenildi..

CHP​'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu​'na dava​ açıldı. Davanın MHP​'li milletvekillerinin şikayetiyle olduğu belirtildi.  Kılıçdaroğlu hakkında 'Suç ve suçluyu zincirleme şekilde övme' suçlaması yöneltildiği öğrenildi..

Kabul edilen iddianameye göre Kılıçdaroğlu için 2,5 yıldan 3,5 yıla kadar hapis ve TCK 53 işaret edilerek siyasetten yasaklanması istendi. Kılıçdaroğlu  ceza alırsa siyasetten yasaklanacak.

Son dakika | Kemal Kılıçdaroğlu'na dava: Hem siyasi yasak hem hapis! - 1. Resim

PKK PROPAGANDASI VURGUSU

Kılıçdaroğlu'nun İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesinde "PKK terör örgütü propagandası yapmak" suçundan yargılanan ve 4 yıl 8 ay hapis cezası kesinleşen Selahattin Demirtaş'ı işlediği sabit olan suçlardan dolayı övdüğü savunuldu.

21 Ekim 2014'te İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Kulübünde yaptığı açıklamalarındaki "YPG bizim için terör örgütü değildir. YPG, kendi vatanını kurtarmak için örgütlenmiş bir oluşumdur."ifadeleri not düşüldü ve "Kılıçdaroğlu, bu açıklamasıyla, YPG'yi bağımsızlık ve özgürlük savaşçıları olarak gördüğünü açıkça beyan etmiştir." denildi

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...