Tgrt Haber

Son dakika! Mansur Yavaş'tan Akşener'in sözlerine cevap: Korkaklıkla suçlanmak zoruma gitti

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
20 Aralık 2023 12:48 - Güncelleme : 20 Aralık 2023 14:21

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'ı hedef alarak "İkisi de korkup, milletin isteğini kabul etmediler" diyen İYİ Parti lideri Meral Akşener'in bu sözlerine Yavaş'tan cevap geldi.

CHP​'nin yerel seçimlerde iş birliği teklifine karşın 'Tek başına seçim' kararı alan İYİ Parti​'de Aytun Çıray, Durmuş Yılmaz, Bahadır Erdem, Adnan Beker, Ümit Dikbayır, Ece Güner gibi partini önemli isimleri istifasını açıklamıştı. 

İYİ Parti'deki bu çalkantılı döneme ilişkin dün açıklamalarda bulunan Genel Başkan Meral Akşener​, “Mesela Ankara'yı paylaşmışlar, ilçe hesabı yapmışlar. Hiçbirinden haberim yok. Bu bir siyasi partinin iç işlerine karışmak demektir. Ben bunu 1997'de DYP'de yaşadım, bu konuda idmanlıyım. Bunu bir savaş ilanı olarak kabul ediyorum, varım” ifadelerini kullanmıştı.

Akşener konuşmasının devamında ise  "Kazanalım diye ağzımı açmadım. Millet bu arkadaşları istiyor diye bunları o masaya götürdüm. O masadan kovuldum. İkisi de korktu kabul etmedi. Benim değil milletin istediğini kabul etmediler" sözleriyle de ABB​ Başkanı Mansur Yavaş ve İBB​ Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu hedef almıştı.

"ÖNÜMÜ AÇABİLİRDİ"

İmamoğlu'nun ardından Yavaş'tan da Akşener'in 'korkak' sözlerine cevap geldi. Korkaklıkla suçlanmanını zoruna gittiğinin söyleyen Yavaş, "Benim aday olmamı istiyorsa önümü açabilirdi" dedi. Yavaş açıklamasının devamında ise şu ifadeleri kullandı:

"Akşener'in, Kılıçdaroğlu'nun aday olacağına dair çok söylemi oldu. Keşke bunu son ana bırakmadan farklı bir karar alınsaydı, benim aday olmamı istiyorsa belki o şekilde önümü açabilirdi"

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...