Tgrt Haber

Son dakika | Mısır Cumhurbaşkanı Sisi Ankara'ya geliyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan davet etmişti 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: tgrthaber.com
03 Eylül 2024 19:03 - Güncelleme : 04 Eylül 2024 09:22
Son dakika | Mısır Cumhurbaşkanı Sisi Ankara'ya geliyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan davet etmişti 

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi bugün Ankara'ya gelecek. Ziyarette İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve Orta Doğu'da artan gerilimin ele alınması bekleniyor.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-SisiTürkiye​'ye geliyor. 12 yıl sonra Mısır'dan Türkiye'ye Cumhurbaşkanı düzeyinde ilk ziyaret gerçekleşecek. Bu ziyaret aynı zamanda Sisi'nin de Türkiye'ye ilk ziyareti olacak. Sisi ve beraberindeki heyet Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine bugün Ankara'da Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’nin ilk toplantısına katılacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DAVET ETTİ!

Ziyaret kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​'ın daveti üzerine alındı. Sisi, Beştepe'de resmi törenle karşılanması beklenirken iki liderin baş başa görüşmesinde İsrail'in Gazze​'ye yönelik saldırıları ve barış çabaları masada yer alacak. Türkiye'nin Gazze'ye yönelik insani yardımlarını Mısır üzerinden artırma çabaları, yapılan görüşmede masaya yatırılması bekleniyor. İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları ve İran'ın olası misilleme planları, Ortadoğu'da yükselen tansiyonun iki liderin de gündeminde yer alması bekleniyor.

Son dakika | Mısır Cumhurbaşkanı Sisi yarın Ankara'ya gelecek! Cumhurbaşkanı Erdoğan davet etmişti  - 1. Resim


İKİ ÜLKE ARASINDA İLİŞKİLER...

Gelecek yıl 100. yılını kutlayacak olan Türkiye-Mısır diplomatik ilişkileri, 2013 yılında ciddi bir gerilim yaşamıştı. Mısır’da seçimle göreve gelen ilk lider olan Muhammed Mursi, 3 Temmuz 2013'te General Sisi tarafından gerçekleştirilen askeri darbe ile görevden alınmış ve ardından Sisi devlet başkanı olarak göreve gelmişti.

O dönem Türkiye, Mursi ile ilişkilerini derinleştirmeyi hedeflemiş ve bu süreci "Ankara-Kahire ekseni" olarak tanımlamıştı. Ancak Sisi’nin darbesine en güçlü tepkilerden birini Türkiye verdi ve bu duruşunu uzun süre sürdürdü. Ancak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu yıl 14 Şubat'ta gerçekleştirdiği Kahire ziyareti, ilişkilerde yeni bir dönemin başlangıcına işaret etti.

Mısır’dan Türkiye’ye cumhurbaşkanı düzeyinde yapılan son ziyaret ise, 2012 yılında dönemin lideri Muhammed Mursi tarafından gerçekleştirilmişti.

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...