Tgrt Haber

Son dakika! Özgür Özel'den Bahçeli'ye cevap: 4 soru sormuş, okumaya utanırım

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: tgrthaber.com
21 May 2024 13:43 - Güncelleme : 21 May 2024 14:30
Son dakika! Özgür Özel'den Bahçeli'ye cevap: 4 soru sormuş, okumaya utanırım

Son dakika haberi.. CHP lideri Özgür Özel, partisinin grup toplantısında konuştu. CHP lideri, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin kendisine yönelttiği 4 soruya ilişkin konuştu. Özel, "Sorular CHP gibi 'Türkiye İttifakı' diyen bir partinin genel başkanına sorulacak soru değil" dedi.

CHP​ lideri Özgür Özel, partisinin grup toplantısında; Kobani davasıyla ilgili konuştu. Özel, Selahattin Demirtaş​ ve Figen Yüksekdağ’a verilen hapis cezalarının hukuki değil, siyasi olduğunu belirtti. Özel, “16 yaşındaki evladımız Yasin Börü’nün öldürülmesinden sorumlu tutuluyorlardı. Yargılama yapıldı, bitti. Ne Demirtaş ne de bir başkası Yasin Börü’nün ölümüyle bağlantılı bulunmadı. Attıkları tweetlerden, başka zamanlarda kullandıkları ifadelerden ceza aldılar" ifadelerini kullandı.

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin kendisine yönelttiği 4 soruya ilişkin de konuşan Özel, "Sorular CHP gibi 'Türkiye İttifakı' diyen bir partinin genel başkanına sorulacak soru değil" dedi. Özel de Bahçeli'ye ve metini hazırlayan kişilere 4 soru yöneltti.

Özel'in konuşmasından satır başları:

"Zorlu bir seçimi geride bıraktık, doğru adaylar büyük bir teveccüh ile karşılandı. 47 yıl sonra partimiz birinci parti olurken Türkiye coğrafyasının dört bir yanında çok önemli görevler üstlendik. Bu grupta 5 arkadaşımıza görev verdik 4’ü büyük başarı elde etti.

KOBANİ DAVASI

(Kobani Davası) Davanın iddianamesi uzun zamandır siyasilerin savcılara dikte ettirilmesi ile yazdırılmıştı. Ne Demirtaş ne bir başkası hakkında Yasin Börü'nün ölümüyle bağlantı bulunmadı. Biz bu davanın hukuki olmadığını hep söyledik siyasi olduğunu ifade ettik etmeye de devam edeceğiz

Son dakika! Özgür Özel'den Bahçeli'ye cevap: 4 soru sormuş, okumaya utanırım - 1. Resim

"MAHKEME HEYETİ, AYM'NİN BAL GİBİ BOZACAĞI BİR KARAR VERDİ"

Sayın Demirtaş, Yüksekdağ ve bazılarına çok ağır cezalar verdiler. Bu cezalar aslında Erdoğan’ın siyasi adreslemesiyle uyumlu. Erdoğan’ın ‘yatsın’ dediklerini yatıran, ceza veren ama cezaları konuşmalardan veren yani istinaf, Yargıtay olmadı AYM’nin bal gibi bozacağı bir kararı mahkeme heyeti verdi. Sorumluluğu siyasilerin sırtına bıraktı.

BAHÇELİ'YE CEVAP

Bahçeli bana 4 tane soru sormuş okumaya utanırım. Sorular CHP gibi 'Türkiye İttifakı' diyen bir partinin genel başkanına sorulacak soru değil. Bu soruların kime sorulacağını biliyorum da o seviyeye inmek istemiyorum. Bu soruları kimin sorduğunu biliyorum. Size soruları yazan arsızlar 4 sorumuza cevap versin; Bu 2 kişinin isimleri Sinan Ateş iddianamesinden nasıl ve kimler tarafından ayıklanmıştır? Ülkü Ocakları Başkanlığı yapmış birinin ölümünden sonra kimse tweet atmayacak, taziye bildirmeyecek diyen hangi ikisidir? Tetikçiyi kaçıran aracın fotoğrafları ortaya çıkıp, bu aracın trafikte ceza yemeyecek statüye kavuşturulmasını hangi ikisi sağlamıştır? Sinan Ateş davasının üzerine sis çöktürürken bu ikisinin bu sisteki payı nedir? Bu 4 soruyu cevaplayın, benim 4 soruya bakarız. Koskoca parti iki meczuba teslim edildi. Yazıklar olsun"

Kaynak: tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...