Tgrt Haber

Son dakika! TBMM Başkanı Şentop'tan Akşener'e 'mermi' tepkisi

05 Nisan 2023 16:05 - Güncelleme : 05 Nisan 2023 18:00

Son dakika... Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, İYİ Parti grup toplantısında kürsüden elindeki mermileri yere atan Meral Akşener'e tepki göstererek, "Vermek istediği mesaj millet iradesine yapılmış büyük bir saygısızlıktır" dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi​ Başkanı Mustafa Şentop,İYİ Parti​ grup toplantısında kürsüden elindeki mermileri yere atanMeral Akşener'e tepki gösterdi. "Bugün bir grup toplantısında, bir Genel Başkan’ın, kürsüden elindeki mermileri yere atarak yaptığı şov ile vermek istediği mesaj millet iradesine yapılmış büyük bir saygısızlıktır." diyen Şentop, sözlerine şöyle devam etti:

"Hangi amaçla, hangi bağlamda, neye dikkat çekmek için olursa olsun milli iradenin kalbi, milletin sinesi olan Gazi Meclis, mermilerin, silahın değil, sözün, fikrin yeridir. Gazi Meclisin mekanları darbe dönemleri dışında mermilerin, silahların mekanı olmamıştır; asla olmayacaktır. Şov amacıyla dahi olsa, yapılan hareketi esefle kınıyorum." 

''SİYASETE VE MECLİSE ZARAR VERİR''

Şentop, "Toplumsal her türlü sorunun çözüm yolu olan siyasette ve siyasetin kalbi olan Mecliste şiddet vasıtası olan bir nesnenin propaganda için umuma teşhir edilmesi; Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ekranlarda ve satırlarda “mermi” kavramı ile yan yana getirilmesi her şeyden önce siyasete ve Meclise büyük zarar verir. Bu noktada en büyük hassasiyeti göstermesi gerekenler ise şüphesiz milletvekillerimiz ve siyasi partilerimizin genel başkanlarıdır. Herkesi, özellikle seçimlere yaklaştığımız bu hassas süreçte, Meclisin saygınlığına yakışır şekilde hareket etmeye davet ediyorum." açıklamasında bulundu.

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na isabet eden kurşunun ardından Meral Akşener partisinin grup toplantısında çok sert açıklamalarda bulundu. Saldırı sonrasında başlayan polemiğe ilişkin değerlendirmelere bulunan Akşener ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik eleştirilerini sıraladı. "Recep Bey çıkmış benden özür bekliyormuş" diyen Akşener, "Utanmasan mermiye saldırdı diye parti binamızı tutuklayacaksın. Bir de senden özür dileyeceğim, öyle mi? Hadi oradan be hadi oradan! Çok beklersin!" dedi. 

Akşener bu sözlerinin ardından Gazi Meclis'teki kürsüsünden yere mermiler fırlattı. Bu esnada partililere seslenen Akşener, "Tüm mermilere göğüs gerip; milletimize güneş olacaksınız! Söz mü?" dedi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...