Tgrt Haber

Son Dakika! Vilnius'taki kritik zirvenin saati belli oldu! İsveç'in NATO üyeliği masada

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
10 Temmuz 2023 16:19 - Güncelleme : 10 Temmuz 2023 16:49
Son Dakika! Vilnius'taki kritik zirvenin saati belli oldu! İsveç'in NATO üyeliği masada

Son dakika haberi... İsveç'in NATO'ya üyeliği konusunun müzakere edileceği Cumhurbaşkanı Erdoğan, Stoltenberg ve İsveç Başbakanı Kristersson' arasındaki 3'lü zirve 17.30'da başlayacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​, NATO​ Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve İsveç​ Başbakanı Ulf Kristersson, Litvanya'daki NATO Zirvesi kapsamında yapacağı görüşmenin 17.30'da başlayacağı açıklandı. Kritik zirvede İsveç'in NATO'ya üyeliği konusu müzakere edilecek.

Erdoğan'ın ikinci görüşmesi ise Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel ile olacak. Erdoğan ile Michel’in görüşmesinin ise TSİ19.30’da başlaması bekleniyor.

UKRAYNA'DAKİ SAVAŞ DA ANA GÜNDEM MADDESİ

NATO Zirvesi'nde İsveç’in NATO’ya üyeliğinin yanı sıra Ukrayna’daki savaş, askeri desteğin artırılması ve NATO coğrafyasına yönelik meydan okumalar hakkında stratejik düzeyde görüş alışverişinde bulunulacak. Terörizm başta olmak üzere NATO tarafından tespit edilen temel tehditler karşısında ittifakın savunma yapılanmasının ve caydırıcılığının güçlendirilmesine yönelik planlamalar ele alınacak.

Savunma Üretim Eylem Planı ve savunma yatırım taahhüdünün yarın yapılacak zirvede onaylanması bekleniyor.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...