Tgrt Haber

Son İstanbul anketinde fark açıldı! Seçime 10 gün kala yarış kızıştı 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
20 Mart 2024 18:12 - Güncelleme : 20 Mart 2024 18:13
Son İstanbul anketinde fark açıldı! Seçime 10 gün kala yarış kızıştı 

Yerel seçimlere 10 gün kala son saha çalışması da kamuoyuyla paylaşıldı. Spectrum House Araştırma Merkezi'nin yaptığı son çalışmaya göre, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, en yakın rakibinin önünde. 

Yerel seçimlere 10 kala yarış kızıştı. Gözlerin çevrildiği İstanbul​'da Ekrem İmamoğlu​ ve Murat Kurum​ arasındaki yarışta Spectrum House son anketi açıkladı. 

Yapılan araştırmaya göre İBB Başkanı ve CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu yüzde 43,9; AK Parti ve MHP'nin adayı Murat Kurum ise yüzde 39 oy aldı. 

Araştırmada DEM Parti adayları Meral Danış Beştaş'ın oyu yüzde 4,7; İYİ Parti adayı Buğra Kavuncu'nun oyu yüzde 2,6; Yeniden Refah Partisi (YRP) adayı Mehmet Altınöz'ün oyu yüzde 3,7 olarak ölçüldü. 

Son İstanbul anketinde fark açıldı! Seçime 10 gün kala yarış kızıştı  - 1. Resim

İstanbul'un 26 ilçesinde 2 bin 158 seçmenle yapılan araştırmada kararsızlar dağıtılmadan önce İmamoğlu ve Kurum arasındaki oy farkı biraz daha yüksek çıkıyor. 

Kararsızlar dağıtılmadan İmamoğlu yüzde 36,9; Murat Kurum ise yüzde 31,5 oy alırken kararsızlar dağıtıldıktan sonra ise İmamoğlu yüzde 43,9; Murat Kurum ise yüzde 39,0 çıktı. 

Son İstanbul anketinde fark açıldı! Seçime 10 gün kala yarış kızıştı  - 2. Resim

PARTİLER KENDİ ADAYLARINA MI OY VERİYOR?

Araştırmada, DEM Parti'li olduğunu söyleyen seçmenin 41.6'sı, İYİ Partili olduğunu söyleyen seçmenin yüzde 30,7'si kendi adaylarına oy vereceğini belirtti. 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...