Tgrt Haber

Soylu,'Bir bürokratik direnişle karşı karşıyayız'

20 Şubat 2015 23:19
Soylu,'Bir bürokratik direnişle karşı karşıyayız'

Süleyman Soylu, "Türkiye bir bürokratik direnişle karşı karşıyadır. Bu nettir ve önümüzdeki dönem biz bu bürokratik direnişi aşmak zorundayız" dedi.

Gebze Belediyesince Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Değişen Türkiye'de Toplum ve Siyaset" isimli panelde konuşan Süleyman Soylu, Türkiye'nin 17'nci yüzyıldan başlayarak 300 yıl boyunca gerileme dönemine mahkum edildiğini, 16'ncı yüzyılda Don ve Volga arasında kanal açılmasına Rusların, Süveyş Kanalı'nın açılmasına da İngiliz emperyalizminin müsaade etmediğini söyledi.

Son 13 yıldır büyük devrimler gerçekleştiren Türkiye'nin Marmaray'ı yapmakla sadece bir mühendislik eserini ortaya koymadığına dikkati çeken Soylu, Türkiye'nin 300 yıldır dünyanın her tarafında kendini ezmeye çalışanlara karşı "işte biz yapabiliriz, başarabiliriz" diyerek milletin gücünü ortaya koyduğunu kaydetti.

Soylu, dünyanın eskisi gibi olmadığını, güç eksenlerinin değiştiğini dile getirerek, "Dünya yeni bir dünya. 400 yıldır sanatta, ekonomide, bilimde, sanayide büyük bir liderlik yaşayan Avrupa'nın dünyanın güç merkezi olmasından uzaklaştığını ve yeni dünyanın güç merkezinin artık Orta Asya'ya, Güneydoğu Asya'ya kaydığını Türkiye bilmektedir" diye konuştu.

Dünyanın merkezinin Avrupa'dan Türkiye'nin de içinde bulunduğu Uzakdoğu Asya'ya doğru kaydığına işaret eden Soylu, "İşte Türkiye bu stratejik noktanın tam ortasındadır. Dünya batıdan doğuya doğru güç eksenini kaydırırken biz buna hazırlıksız yakalanmamalıydık. Sanayi devrimini yakalayamayan bir Türkiye vardı, oysa şimdi bunu yakalamak için çaba sarf eden bir Türkiye var. Yeni dünyaya hazırlık yapıyoruz" ifadesini kullandı.
"Ne yaptığını çok iyi bilen Türkiye tablosuyla karşı karşıyayız"

Soylu, dünyadaki ekonomik paradigmaların değiştiğini ve bunun farkında olduklarını vurgulayarak, "Bütün bunlar olurken Türkiye bunları sadece izleyerek yetinmedi. Kişi başı gelirini 3 bin 500 dolardan 11 bin dolara çıkardı. Biz her 100 liranın 77 lirasını sırtımızda borç olarak tutarken bugün sadece 33 lirasını tutuyoruz. Biz bugün ne yaptığını çok iyi bilen Türkiye tablosuyla karşı karşıyayız" şeklinde konuştu.

"Neden bu ülkede 17-25 Aralık olayı oldu, neden Gezi olayları yaşandı" diye soran Soylu, "Irak'ın üzerinden gelecek ve bütün dünyaya nakledilecek petrolün ve doğalgazın kendi içerisinde duracak ve transfer edilecek Halk Bankası'nın o paradan elde edeceği yıllık gelir, bizim cari açığımızın ve faiz giderlerimizin önemli bir kısımını kapatacaktı da onun için. Bu kadar basit ve net. Bir şekilde Türkiye'nin bunu kullanmasına engel olabilmek için bir istikrarsızlığı ortaya koymaya çalıştılar" şeklinde konuştu

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...