Tgrt Haber

Bakan Soylu’dan Kılıçdaroğlu’na ‘Göç İdaresi’ göndermesi: İki Belediye Başkanın dengeni bozmuş

12 Nisan 2022 14:38 - Güncelleme : 12 Nisan 2022 16:21
Bakan Soylu’dan Kılıçdaroğlu’na ‘Göç İdaresi’ göndermesi: İki Belediye Başkanın dengeni bozmuş

CHP lider Kemal Kılıçdaroğlu’nun Göç idaresi ile ilgili açıklamalarına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan cevap geldi. Soylu, 'Kılıçdaroğlu'nun dayanılmaz cehaleti' diyerek sorunun muhatabının göç idaresi olmadığını dile getirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun göçmenlerle ilgili ve yabancı uyruklulara vatandaşlık verilmesiyle alakalı Göç İdaresine yönelttiği sorulara, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan cevap geldi.

Kılıçdaroğlu’nun yönelttiği soruların muhattabının Göç idaresi olmadığını belirten Soylu, “Aday adaylığını tarif ederken 'devleti iyi tanıması gerekiyor' diyorsunuz ya. Anlaşılan iki belediye başkanın dengeni bozmuş" ifadelerini kullandı.

"DİĞERLERİNİN MUHATTAPLARINI DA 'YAMAKLARIN' BULSUN"

Bakan Soylu yaptığı diğer bir paylaşımda ise şu ifadeleri kullandı:

"Vatandaşlık sorusunun muhatabı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü. Diğerlerinin muhataplarını da 'yamakların' bulsun. Soruları düzelttirmek için aynı büyükelçiye gönderebilirsiniz"

https://twitter.com/suleymansoylu/status/1513818178828316674     

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

Sosyal medya hesabından Jandarma'nın Göç İdaresi paylaşımını alıntılayan Kılıçdaroğlu, "Bu, şiirlerle romantize edilecek bir mesele değildir. Sığınmacılar kaçak yollarla hala ülkemize geliyor. Ülke yolgeçen hanına döndü! Göç İdaresi'ne milletimiz adına gitmem gerekiyor ama sonucun ne olacağını herkes biliyor. Zincirler, teller; şimdi kum torbası koyarlar herhalde" ifadelerini kullanmıştı.

https://twitter.com/kilicdarogluk/status/1513478055443976195

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...