Tgrt Haber

Son dakika! Tahıl anlaşması ve Suriye masada: Bakan Fidan, Guterres ile görüştü

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
27 Haziran 2023 18:24 - Güncelleme : 27 Haziran 2023 19:05
Son dakika! Tahıl anlaşması ve Suriye masada: Bakan Fidan, Guterres ile görüştü

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, BM Sekreteri Guterres ile görüştü. İki isim, İstanbul Tahıl Anlaşması ve Suriye meselesini konuştu.

Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan​ önderliğide tahıl anlaşması​ ve Suriye​'deki sorunların çözülmesi için gayreti devam ediyor. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan​ da BM​ Sekreteri Guterres ile yaptığı görüşmede bu iki kritik konuyu masaya yatırdı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, yeni görevi vesilesiyle kendisini arayan BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüştüğünü ve İstanbul Tahıl Anlaşması ve Suriye'ye yönelik insani yardım konularının masaya yatırıldığı aktarıldı.

DÜNYA, TAHIL KORİDORU GÜVENCESİNDE

Öte yandan geçtğimiz günlerde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Rusya-Ukrayna Savaşı nedeniyle yaşanan "gıda krizi" riskinin ortadan kaldırılması amacıyla oluşturulan "Tahıl Koridoru"na ilişkin değerlendirmede bulunmuştu. Tahıl Koridoru’nun çok sayıda ülkeye yarar sağladığını dikkat çeken Uraloğlu,  "En fazla yük giden ülkeler Çin, İspanya, Türkiye ve İtalya oldu” ifadelerini kullanmıştı.

Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katkılarıyla kurulan ve devamı sağlanan Tahıl Koridoru ile 3 milyon 978 bin 853 ton tahılın Afrika kıtasına taşındığını belirterek şunları söylemişti:

"Türkiye'nin sağladığı güvenceyle açılan Tahıl Koridoru birçok ülkeye yarar sağladı. Afrika ülkelerinin aldığı pay şu an yüzde 12 dolayında. Geçen 6 aylık dönemde bu rakam yüzde 6'ydı. Böylece Afrika ülkelerine giden tahıl miktarı iki katına çıkmış oldu"

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...