Tgrt Haber

Tanju Özcan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın heykelini dikecek: Söz verdiysek dönmeyiz

02 Haziran 2023 00:01 - Güncelleme : 03 Haziran 2023 00:35

28 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimi kazanması halinde heykelini dikeceğini söyleyen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, sözünde durdu. Heykeli Erdoğan'ın en çok oy aldığı Dörtdivan ilçesine dikeceğini söyleyen Özcan, "Biz bir söz verdiysek dönmeyiz" dedi.

Seçimlerden önce Cumhurbaşkanı Erdoğan​'ın seçimi kazanmasına karşın Bolu'ya heykelini dikeceğini söyleyen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan sözünde duracağını söyledi. 

Heykelin en yüksek oy aldığı yerde olması gerektiğini söyleyen Özcan, Dörtdivan'da yüzde 90 oy alan Erdoğan'ın heykelinin Dörtdivan'a dikileceğini söyledi. Özcan, "Biz bir söz verdiysek dönmeyiz. Erdoğan'ın en yüksek oy aldığı yerde olmalı bu heykel​. Dörtdivan'da yüzde 90 oy almış. Dörtdivan Belediyesi bize bir yer göstersin" dedi.

"BOZKURT HEYKELİ DE DİKECEĞİM"

Önergenin ardından konuşan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, "Bunu niye komisyona havale edeceğiz? Komisyonluk bir konu değil ki. Arkadaşlar ben dedim ki Bolu'da heykelini dikeceğim. Heykelini dikeceğiz. Tamam. Biz bir söz verdiysek dönmeyiz. Ama bazı aklı yetmezler mi diyeyim, çimento getirip koymuşlar ya. Kardeşim heykel yapımında çimento kullanılmıyor. Heykel nelerden yapılıyor? Çok değişik şeyleri var mesela. Kil, alçı, bronz, taş, bakır gibi. Yani çimentodan heykel yapımı diye bir şey yok. Hani biz heykel zihniyettik ya, bilirsiniz yani biz daha iyi biliriz bu işleri. Bolu'nun en görünür yerinin yanı sıra bir de Sayın Erdoğan'ın en yüksek oy aldığı yerde olmalı bu heykel. Şimdi en yüksek nerede almış? Dörtdivan'da almış. Yüzde 90 oy almış. O yüzden Dörtdivan Belediyesi'yle bir görüşelim. Dörtdivan Belediyesi bize bir yer göstersin, en görünür yerde Köroğlu Dağları, biz oraya dikelim. Heykelin şeklinde şemaline de birlikte karar verelim. İlla Bolu'da olsun diyorsanız en yüksek oyu Civril'de almış. Bolu merkezde olsun diyorsunuz ama çukur kalıyor biraz. O yüzden Dörtdivan Belediyesi'nden haber bekliyorum. Bozkurt​ heykeli de dikeceğim" dedi. 

Kaynak: İHA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...