Tgrt Haber

Tanju Özcan kararını değiştirdi! 'İstifa etmiyorum, partiden atsınlar'

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: CNN Türk
14 Temmuz 2023 23:20 - Güncelleme : 14 Temmuz 2023 23:43
Tanju Özcan kararını değiştirdi! 'İstifa etmiyorum, partiden atsınlar'

CHP'den kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 20 Eylül’de partiden atılmasına dair karar çıkacağını ama 'bu zevki onlara tattırmamak için' tarih vererek kendisinin istifa edeceğini açıklamıştı. Özcan kararında değişikliğe giderek "Beni partiden atsınlar" dedi. 

CHP​ Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu​'na karşı seçimlerin ardından 'değişim' çağrısı başlatan ve Bolu​'dan CHP Genel Merkezi önüne "Adalet ve Değişim" yürüyüşü düzenleyen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CNN Türk canlı yayınında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedefine koyan Özcan, "Bu seçim yenilgisini hazmedemiyorum. 11 tane seçim kaybetmiş koltuktan kalkmıyor. İlla koltuk diyorsanız alın size koltuk diyerek o koltuğu fırlattım" dedi. 

"AYAĞIMDA PROBLEM OLDU"

Bolu'dan Ankara'ya 'değişim ve adalet' yürüyüşü düzenleyen Tanju Özcan, "Çarşamba günü Genel Merkez önündeki konuşmamdan sonra Bolu'ya geri döndüm. Burada halletmem gereken işler vardı. 2 gündür onlarla ilgileniyorum. Doktora gittim, rutin bir kontrolle ilgiliydi. Ayaklarımızda problem oldu biraz. 9 günde yürüyüşü tamamladık. 7-8 günde de bu yürüyüşü tamamlayabilirdik. Aramızda yaşlılarda vardı bundan ötürü 9 gün sürdü. Sağlık durumum iyi" ifadelerini kulladı. 

"11 SEÇİM KAYBETMİŞ KOLTUKTAN KALKMIYOR"

"Ben bu yürüyüşü yapmadan önce tereddütlerim vardı. Yürüyüşe başladıktan sonra ne kadar haklı bir yürüyüş olduğunu, bize katılanlar dışında, bizim geçtiğimiz yerlerde yüz binlerce, milyonlarca insanın kornalarla bize eşlik etmesini benim haklı bir yürüyüş gerçekleştirdiğimi hissettirdi. Bu seçim yenilgisini hazmedemiyorum. 11 tane seçim kaybetmiş koltuktan kalkmıyor. İlla koltuk diyorsanız alın size koltuk diyerek o koltuğu fırlattım. Yürüyüşün 8. gününde aklıma geldi. Madem Kemal Bey, o koltuktan kalkmıyor, bende koltuk getireyim dedim. Hani yazar kasa atan esnafın ekonomik krize tepkisi vardı. Bu da öyle bir semboldü. Her attığınız gönderinin altında bir sürü yorum gelecek. İstifa edin diyecekler. Siz hala devam edeceksiniz. Olmaz böyle şey, ilkeler her zaman daha önemlidir. Koltuk sevdalısı ve koltuk sevdalılarına mesaj vermek istedim" 

Tanju Özcan kararını değiştirdi! 'İstifa etmiyorum, partiden atsınlar'

"İMAMOĞLU ADIM ATMAKTA GEÇ KALDI" 

"Bugün Ekrem İmamoğlu bir twett atmış. Değişim sitesini ziyaret eden 600 binden fazla vatandaşımız ile, 90 bine yakın görüş ve öneri iletmiş diye. E tamam olmuş ama ne olacak böyle?

Konuşmamı sert bulup eleştiren olmuş. Şimdi tekrar dinledim, bana o kadar da sert gelmedi, daha sert olabilirim dedim. Ekrem Bey bence adım atmakta geç kalıyor. Ekrem Bey sadece bir değişimden bahsediyor ama bu değişim Genel Başkan'dan başlamalı diyemiyor. Ekrem Bey herkese göre ön planda, ama bir tepki vermedikçe her geçen gün etkisini yitiriyor. Ekrem Bey artık diyecek ki ya ben İstanbul Belediye Başkanı adayıyım, ya da değişim Genel Başkan'dan başlar diyecek. Ekrem Bey ile Muharrem İnce gibi bir hukukum yok ama ben toplumun değerlerinin sözcüsü haline geldim. Ekrem Beyle konuştuğumda ben bunun böyle olmasını gerektiğini dile getirdim. Yürüyüş bence başarılı geçti. Beni yürüyüş boyunca birçok milletvekili ve belediye başkanları aradı, kimse haksızsın demedi. Onlara siz niye harekete geçmiyorsunuz dediğimde sessiz kalıyorlar, bekliyorlar. Bugün CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu'na yakın bir kaç kişi dışında bugün bir tanesi gelip beni kınıyor mu? Yarın sizin çocuklarınız size soracak. Baba, dede sen belediye başkanıydın, milletvekiliydin niye işler kötüye gittiğinde bir şey yapamadın diyecek o zaman ne yapacaksınız dediğimde çoğu haklısın diyor, başını eğiyor"

"İSTİFA ETMİYORUM, BENİ ATSINLAR"

"İstifa etmeyeceğim, bu tarihe geçsin. Beni atsınlar. Gerekçeli kararda ne yazacak merak ediyorum. CHP'deki Atatürkçülere mesaj verecekler. CHP'de Atatürkçüyüm demek, AK Parti'de Milli Görüşçü'yüm demek şuç oldu. Bunu herkes görsün artık. Bana bir itiraz gelmedi. Soroscularla, FETÖ'cülerle, terör örgütünün sözcüleriyle.

"Zenginler kulübüyle yol yürüdünüz" dediğim için hiç itiraz gelmedi. Çünkü bunların tamamı doğru. Hala bunlarla yol yürümeye çalışıyor. Sadece bir yerden itiraz geldi. CHP'nin başına bir trol başı geçirildi ya Eren Erdem diye. İlkokul 2'den terk deniyor. 2018'de genel başkana istifa çağrısı yapmış. Bu tür adamlarla yol yürüyorsunuz. Hala yanlış yapıyor"

"13 YILDA 11 GENEL BAŞKANI DEĞİŞTİRMEK İSTEMEK SUÇ HALİNE GELDİ?"

"Ben net bir tavır alması gerektiğini düşünüyorum İmamoğlu'nun. İHA ve SİHA'yi niye 20 yılda yapabildik? Neden Togg'u 20 yılda yapabildik? İHA ve SİHA kullanmak insanlık suçu diyen milletvekilleri çıktı. Saçma sapan şeyler söylediler. Sen Türkiye'ye saldıracaksın, devlet sana ne yapacak? Çiçek mi verecek? Mavi Vatan milli mesele. Benden bir Mehmet Ali Çelebi çıkmaz. Ben asla AKP'ye geçmem. Cumhurbaşkanı Yardımcısı yapacağım dese yine de geçmem. Bay Kemal'i kabul ettiği için söylüyorum. Kendisine hakaret etmek için söylemiyorum. Ben başarısızlığı hazmedemeyen bir insanım. Bunu nasıl kabul ediyorsunuz siz? 13 yılda 11 genel başkanı değiştirmek istemek suç haline geldi? Böyle bir şey olabilir mi?"

 

Kaynak: CNN Türk

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...