Tgrt Haber

Tanju Özcan'dan yeni parti sinyali: Kemal bey kalırsa...

Editör: Şule Altınel / Kaynak: Haber Global
05 Temmuz 2023 09:33 - Güncelleme : 05 Temmuz 2023 09:44
Tanju Özcan'dan yeni parti sinyali: Kemal bey kalırsa...

CHP'de değişim sloganıyla Bolu'dan Ankara'ya yürüyüş başlatan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Kılıçdaroğlu'nun görevi bırakmaması durumunda CHP içinden yeni bir parti çıkabileceğinin de sinyalini verdi.

Hafta başında 'Değişim ve Adalet Yürüyüşü' ile Bolu'dan Ankara'daki CHP​ Genel Merkezi'ne gitmek için yollara düşen Bolu Belediye Başkanı​ Tanju Özcan, yeni açıklamalarda bulundu.

YENİ PARTİ SİNYALİ! "KAYGIM BU" DİYEREK AÇIKLADI

Haber Global'e konuşan Özcan, Kılıçdaroğlu'nun görevi bırakmaması durumunda CHP içinden yeni bir parti çıkabileceğine dikkat çekeren şöyle konuştu:

"Kemal bey giderse parti bölünmez de Kemal bey kalırsa başarısızlığın dibine vuracağız. Kalmakta ısrar ederse farklı arkadaşlarımız farklı saiklerle yeni parti kurmaya kalkabilir, farklı partilere katılmaya kalkabilir. Kaygım bu. Kemal bey giderse parti rahatlar, Kemal beyin kalması sorun.

Tanju Özcan'dan yeni parti sinyali: Kemal bey kalırsa...

Farazi olarak konuşuyorum: Sayın Kılıçdaroğlu görevi bırakmadı, yerel seçim oldu, elimizdeki birçok belediyeyi de kaybettik, Kemal bey gene bırakmıyor, ne olacak o zaman? Bir tarafta başarısızlığı bile başarı diye pazarlamaya çalışan bir genel başkan var, bir de gerçekler var.

"ALLAH SENİ ÖZEL OLARAK MI YARATTI?"

Kimse şu soruyu Kemal beye niye sormuyor: Aleksis Çipras'ın yaptığını sen niye yapmıyorsun? Adam 2 seçim kaybedip istifa etti, sen 11 seçim kaybettin, referandum kaybettin. Niye hiç istifa etmeyi düşünmüyorsun? Alternatifsiz misin? Allah seni özel olarak mı yarattı? Mustafa Kemal Atatürk sen 25 sene genel başkan kalasın diye mi bu partiyi kurdu?"

"GENEL BAŞKAN OLABİLECEK ÇOK KİŞİ VAR"

Tanju Özcan, CHP'de değişim için aklında bir isim olup olmadığı sorusuna şöyle yanıt verdi:

"Genel başkanlıkla ilgili söylersem birkaç adayım var. Ama şu ana dek kamuoyuna deklare etmedikleri için isim verme noktasında değilim. Ama şunu açıkça görmek lazım: Sayın İmamoğlu​ kamuoyu nezdinde en güçlü aday olarak görülüyor. Ama Sayın İmamoğlu'nun açıklama yapmaması ya da dolaylı şekilde açıklamalar yapması da insanlarımızı rahatsız etmeye başladı. Onun dışında CHP'de genel başkanlık yapabilecek başka çok sayıda insan var. Yeter ki Sayın Kılıçdaroğlu istifa edip kurultayı toplamak suretiyle insanların önünü açsın."

Kaynak: Haber Global

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...