Tgrt Haber

Tanju Özcan'dan yerel seçimler için hodri meydan: Kazanamazsam siyaseti bırakıyorum

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: Ajanslar
07 Eylül 2023 00:16 - Güncelleme : 07 Eylül 2023 05:52
Tanju Özcan'dan yerel seçimler için hodri meydan: Kazanamazsam siyaseti bırakıyorum

14-28 Mayıs seçimleri sonrasında değişim yürüyüşü başlatan ve partiden ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, yerel seçimler için çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bolu'da bağımsız belediye başkanı adayı olacağını belirten Özcan, kazanamaması halinde siyaseti bırakacağını duyurdu. Özcan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da seçimleri kazanmasının mümkün olmadığını söyledi.

Seçim yenilgisi sonrası CHP​'de Kılıçdaroğlu'na karşı kazan kaldıran isimlerin başında gelen Bolu Belediye Başkanı​ Tanju Özcan, yerel seçimlerle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Bolu'dan Ankara'ya 'değişim' için yürümesinden sonra partiden ihraç edilen Özcan, CNN Türk canlı yayınında CHP'ye geri dönmek için hukuki yollara başvurduğunu söyledi. 

'İMAMOĞLU'NUN KAZANMASI MÜMKÜN DEĞİL'

CHP'de değişim talebinin öncülüğünü başlatan İmamoğlu​'na 'halk sizi umut olarak görüyor' dediğini ancak İmamoğlu'nun kamuoyunun da desteğine rağmen geri adım attığını ifade eden Özcan, artık İstanbul​'u kazanmasının mümkün olmadığını söyledi. 

'KAMUOYU DESTEĞİ ERİDİ'

İmamoğlu'nun neyin değişmesi gerektiğine karar veremediğini belirten Özcan sözlerine şöyle devam etti:

Benim Ekrem Bey ile özel bir dostluğum yok. İmamoğlu'na da gittim 'halk sizi umut olarak görüyor' dedim. Siz benim babamın oğlu değilsiniz. Ben 'yürüyüş yapacağım' dedim, çok fazla bir yorum yapmadı. Daha sonra geri adım attığını gördüm. Bir açıklama yapmadığı için her gün kamuoyu desteği eridi. İstanbul'da kazanma şansı olmadığını görüyorum. İYİ Parti ve HDP'nin desteği ile kazanmıştı. Birinin bile desteği olmasa kazanamaz. 

'KAZANAMAZSAM SİYASETİ BIRAKACAĞIM'

Yerel seçimlere ilişkin kendi planlarını da anlatan Özcan, "Gönlümden geçen Bolu'da bağımsız belediye başkanı olmak. Bir partiyle veya bağımsız seçime girip kazanamazsam siyaseti bırakacağım." diye konuştu.

Kaynak: Ajanslar

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...