Tgrt Haber

Tanrıkulu'nun TSK iftiraları CHP'yi karıştırdı! Parti yönetimine tepki: Bu bir fikri işgaldir

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
12 Eylül 2023 11:40 - Güncelleme : 12 Eylül 2023 12:49
Tanrıkulu'nun TSK iftiraları CHP'yi karıştırdı! Parti yönetimine tepki: Bu bir fikri işgaldir

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun "TSK, 15 köylüyü helikopterden attı" iftiralarına sessiz kalan parti yönetimine,  yine parti içinden sert tepki geldi. CHP'nin ulusalcı kanadından Ümit Kocasakal, Tanrıkulu için "Bırakın milletvekilliğini partinin üyesi olması dahi kabul edilemez. Bu bir fiziki ve fikri işgaldir" ifadelerini kullandı.

CHP​ Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu​'nun Türk Silahlı Kuveetleri'ne (TSK) yönelik iftira niteliğindeki açıklamalarına bir tepki de bizzat CHP'nin içinden geldi.

Partinin ulusalcı kanadın önde gelen isimlerinden olan ancak bir TV canlı yayınına katıldığı için ihraç edilen İstanbul Barosu Eski Başkanı Ümit Kocasakal, Tanrıkulu'nun sözlerini cılız tepkilerle geçiştiren CHP yönetimini ağır sosyal medya hesabından sözlerle eleştirdi.  

https://twitter.com/umitkocasakal_/status/1701376705007329506

"PARTİDE BU ZİHNİYETTE ÇOK KİŞİ VAR"

Tanrıkulu'nın 2011 yılından beri CHP'nin içerisinde olduğunu hatırlatan Kocasakal, "Her fırsatta TSK​'ya, Türkiye Cumhuriyeti Devletine iftira atmayı, hedef haline getirmeyi, Türkiye'ye ve Türk milletine düşmanlığı iş edinen Sezgin Tanrıkulu'nun CHP'den milletvekili olması bırakın onu Partinin üyesi olması dahi kabul edilemez. İşin hukuki boyutu, gereğinin takdir ve ifası  yargıyı ilgilendirir. Ancak bu zihniyette birinin kurucu partide bulunması, partinin ne hale getirildiğini gösteren vahim bir durumdur" diye konuştu.

"ÖLÜ TAKLİDİ YAPMAKTADIRLAR"

"Daha vahimi partide bu zihniyete sahip çokça kişinin olması ve üstelik etkin yerlerde bulunmasıdır" diyerek sözlerini sürdüren Kocasaktal "Bu bir fiziki ve fikri işgaldir. Tanrıkulu'na ve söylemlerine destek olanlara şöyle bir bakmak bile (M. Bekaroğlu, Yüksel Taşkın, Sırrı Süreyya Önder) bir fikir verebilmekte. Bozacının şahidi şıracı! Bunlara söylenecek şey şudur: Oturun oturduğunuz yerde! Söylenenler "eleştiri" ile izah edilemeyeceği gibi, Faik Öztrak'ın 'Kabul edilemez', Eren Erdem'in 'Bu görüşte değiliz' türünden 'utangaç', "pamuksu" ifadeleriyle de geçiştirilemez. Partide aynı görüşte olan çok sayıda kişi vardır ancak şimdilik 'ölü taklidi' yapmaktadırlar!" ifadelerini kullandı.

"KUZULARIN SESSİZLİĞİ"

Düşük tonlu tepkilerin sadece "gaz almaya" yönelik olduğunu belirten Kocasakal, "Esasen sadece söyleyene değil, söyletene de bakılmalıdır. Bu zatın ve 'yoldaşlarının' daha önce de benzer söylemleri olmuştur ve Parti içinde hiç bir disiplin yaptırımı uygulanmamıştır. Yani 'söyletenler' bellidir! Nitekim genel başkan da, 'genel merkezciler!' de, 'değişimciler!'  de, 'kahraman!'lar ve 'kurtarıcı adayları!' da adeta dut yemiş bülbül gibi suskundurlar! Sıkışınca veya 'gerek gördüğünde', "kıvam artırıcı', "tatlandırıcı' olarak "Atatürk', 'Cumhuriyet', 'Türk milleti'ni dillerinden düşürmeyenler  de suskundur! Kuzuların sessizliği! Balık baştan kokmaktadır! Mesele 1922 kişiyle Anıtkabir'e çıkmak, özel deftere yazı yazmak değil, gerçek anlamda kurucu değerlere, Altı Ok'a, Atatürk'e bağlı olup bunu yaşama geçirmektir. Yani Ata'nın huzuruna çıkmayı gerçekten hak etmek gerek. Yoksa gerisi tamamen kandırmacadan ve şovdan ibaretti" yorumunda bulundu.

"YÜZLEŞME VE HELALLEŞME MASKESİ"

Kocasakal, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sezgin Tanrıkulu ve aynı yahut benzer zihniyette olanları Partide tutanların, milletin 'vekili' yapanların CHP ile bir ilgisi olmadığı gibi, kutlayacak bir şeyleri de yoktur, olamaz! Bugün özel deftere, 'vizyonun CHP'nin mirasında' olduğunu yazan 'dürüst!'

Kemal Bey, 2017'de Atatürk'ün CHP'si olmadıkları beyanının,  'yüzleşme' ve 'helalleşme' maskesi altında partiyi köklerinden koparmanın, Cumhuriyetle hesaplaşmanın, tabanı ve örgütü dışlayarak Cumhuriyet ve Atatürk düşmanlarını partiye doldurmanın, koltuğa yapışmanın hesabını vermelidir.  

Bir gazete,100.yılı kutlamaları kapsamında Anıtkabir ziyareti için 'Atam biz geldik' başlığını atmış! Sadece adını anmakla yetinip hiçbir ilkesini gerçek anlamda benimsemeyenlere büyük Önder'in yanıtı muhtemelen şu şekilde olacaktır: 'Hangi yüzle geldiniz!' Evet, hangi yüzle..."

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...