Tgrt Haber

Tarihi zirvede 'Özel' hediye! Fiyatı ve anlamı dikkat çekti

Editör: Onur Kaya / Kaynak: Tgrthaber.com
12 Haziran 2024 10:13 - Güncelleme : 12 Haziran 2024 10:19

Cumhurbaşkanı Erdoğan 18 yıl sonra ilk kez CHP Genel Merkezi'ne giderek Özgür Özel'e iadeiziyarette bulundu. Karşılama ve uğurlamada samimi görüntülerin ortaya çıktığı görüşmede iki liderin birbirlerine verdiği hediyeler ve anlamları da dikkat çekti.

Siyasetteki yumuşama havası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​'ın dün CHP Genel Merkezi​'ne gerçekleştirdiği iadeiziyaretle yeni bir noktaya yaşındı. Gerginlikten uzak zirvede adeta barış rüzgarları esti.

Tarihi zirvede 'Özel' hediye! Fiyatı ve anlamı dikkat çekti - 1. Resim

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün saat 16.00'da CHP Genel Merkezi'ne gitti. CHP lideri Özgür Özel, Erdoğan'ı hem kapıda karşıladı hem de giderken arabasına kadar uğurladı. İki lider buluşma anında ve görüşme sırasında samimi pozlar verdi.

Tarihi zirvede 'Özel' hediye! Fiyatı ve anlamı dikkat çekti - 2. Resim

ERDOĞAN'A 'ÖZEL' HEDİYE

Yaklaşık bir buçuk saat süren ziyarette iki lider birbirleriyle hediyeleşti. Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Paşabahçe'nin Gururla koleksiyonundan "Payidar Gondol" parçasını hediye etti.

2. Meclis'in balkonundaki defne ve meşe dallarıyla süslü, ay yıldızlı görselden esinle tasarlanan Payidar Gondol; TBMM'nin gücünü, Atatürk'ün liderliğindeki bağımsızlık savaşının önemini, zor ulaşılan barışın değerini ve Cumhuriyetin sürekliliğini simgeliyor.

Tarihi zirvede 'Özel' hediye! Fiyatı ve anlamı dikkat çekti - 3. Resim

Objenin değeri ise 4 bin 450 Türk Lirası.

ERDOĞAN DA ELİ BOŞ GİTMEDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise CHP lideri Özgür Özel'e Türkiye'nin çeşitli yerlerini temsil eden zeytinyağı ve farklı yörelerin çifte kavrulmuş lokumunu hediye etti.

Tarihi zirvede 'Özel' hediye! Fiyatı ve anlamı dikkat çekti - 4. Resim

ERDOĞAN'DAN 3 KRİTİK MESAJ

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede 3 önemli mesaj verdi. 

Türkiye'nin darbe anayasasından kurtulması gerektiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun için en geniş şekilde Türkiye'yi kucaklayan ve tüm kesimleri içine alan yeni ve sivil bir anayasaya ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Tarihi zirvede 'Özel' hediye! Fiyatı ve anlamı dikkat çekti - 5. Resim

Ekonomide popülizme izin vermeyeceklerinin altını çizen Erdoğan, enflasyonu düşürmek için açıkladıkları ekonomi programına sadık kalacaklarını, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in kendilerini bilgilendirebileceğini iletti.

Hak ve özgürlükler konusunda bazı belediyelerin eski alışkanlıkları andıran uygulamaları olduğunu belirten Erdoğan, hak ve özgürlükleri garanti altına alacak olan reformları yapmayı sürdüreceklerini vurguladı.

Kaynak: Tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...