Tgrt Haber

TBMM Başkanı Şentop'tan İsveç'e tepki: Mevkidaşı Norlen'in Türkiye ziyaretini iptal etti

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
12 Ocak 2023 21:03 - Güncelleme : 12 Ocak 2023 23:10

İsveç'in başkenti Stockholm'de terör örgütü PKK sempatizanlarının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve Türkiye'yi hedef alan alçak eylemine tepkiler çığ gibi büyümeye devam ediyor. TBMM Meclis Başkanı Mustafa Şentop, İsveç Meclis Başkanı Andreas Norlen’in 17 Ocak’ta Türkiye'ye yapmayı planladığı ziyareti iptal etti.

İsveç​'in başkenti Stockholm​'da PKK​ sempatizanlarının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın maketini asmasına Türkiye​'den tepkiler gelmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, AK Parti Grup Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik olmak üzere birçok isim alçak gösteriye tepki gösterdi. PKK'lıların lanetlendiği açıklamalarda İsveç'in de bu alçak eyleme göz yumması sert sözlerle eleştirildi. İsveç makamlarının eyleme izin vermesi 'Asla kabul edilemez' olarak nitelendirildi. Skandal sonra İsveç'in Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı ve nota verildi.

İSVEÇ MECLİS BAŞKANININ ZİYARETİ İPTAL EDİLDİ

TBMM Başkanı Mustafa Şentop da terör örgütü PKK/YPG destekçilerinin Stockholm'deki provokasyonlarına tepki gösterdi. Meclis Başkanlığından yapılan açıklamada, Şentop'un İsveç Meclis Başkanı Andreas Norlen'in 17 Ocak'ta Türkiye'ye yapmayı planladığı resmi ziyareti iptal etti.

Meclis Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 "İsveç'in başkenti Stockholm'de terör örgütü PKK/YPG'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​'ı ve Türkiye'yi hedef alan terör eylemi" üzerine, İsveç Meclis Başkanı Norlen'in 17 Ocak'ta Türkiye'ye yapmayı planladığı resmi ziyaret, Meclis Başkanı Şentop tarafından iptal edildi.

ALÇAK EYLEME TEPKİ YAĞDI

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelerle alçak eyleme tepki gösterdi:

"İsveç'in başkenti Stockholm'da terör örgütü PKK yandaşlarının düzenledikleri eylemde Cumhurbaşkanımızın ve Türkiye’nin hedef alınmasını lanetliyoruz. İsveç makamlarının bu alçakça eyleme izin vermeleri asla kabul edilemez!"

https://twitter.com/omerrcelik/status/1613604106022666241

BAKAN BOZDAĞ: LANETLİYORUM!

İsveç'teki alçak görüntülere bir tepki de Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan geldi. Bozdağ, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "İsveç'in başkenti Stockholm'da bölücü terör örgütü teröristlerinin Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik alçakça saldırısını lanetliyorum. Bu saldırı;sadece Sayın Cumhurbaşkanımıza değil Türkiye ve Türk Milletine saldırıdır. Bu terör eylemine müsaade eden İsveç Hükûmetini kınıyorum" dedi.

BAKAN AKAR: İSVEÇ'İ DERHAL TEDBİR ALMAYA DAVET EDİYORUZ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da İsveç'teki skandala çok sert tepki gösterdi. Akar, “NATO’ya girmek isteyen bir ülkede, 70 yıllık NATO üyesi bir ülkenin Cumhurbaşkanı'na karşı yapılan iğrenç eylemi şiddetle kınıyor, İsveç’i derhâl tedbir almaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

ALTUN: İSVEÇ VERDİĞİ SÖZLERİ TUTMALI

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tepki göster: 

Altun’un paylaşımı şöyle:

“İsveç’teki PKK terör örgütü mensuplarının Türkiye ve demokratik yollardan başa gelmiş cumhurbaşkanını hedef almasını en sert biçimde kınıyoruz. İsveç makamlarının daha fazla gecikmeksizin terörist gruplara karşı gerekli adımları atmasını talep ediyoruz. İsveç, 70 yıldır üyesi olduğumuz NATO’ya girmek istiyorsa Madrid’de verdiği sözleri tutmalıdır. Bu konuda Türkiye’nin herhangi bir taviz vermesini beklemek beyhude olacaktır. PKK terör örgütünün Stockholm’de İsveç hükümetine bu şekilde meydan okuması, İsveçli yetkililerin son günlerde iddia ettikleri gibi terörle mücadelede gerekli adımları atmadığının kanıtıdır.”

https://twitter.com/fahrettinaltun/status/1613540338492403714

KURTULMUŞ: TÜM TÜRKİYE'YE YAPILMIŞ BİR SALDIRIDIR

Numan Kurtulmuş sosyal medya mesajında, “İsveç’te gerçekleştirilen çirkin gösteri yalnızca Cumhurbaşkanımıza karşı değil tüm Türkiye’ye karşı yapılmış bir saldırıdır” dedi. Kurtulmuş, İsveç’in NATO üyelik sürecini hatırlattığı mesajında “Türkiye'nin,, NATO'ya girmek isteyen ülkelerin terör örgütlerine müsade etme-mesi konusundaki hassasiyetinin de ne kadar haklı olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır” ifadelerini kullandı.

BAKAN NEBATİ: İSVEÇ SÖZÜNÜ TUTMALI

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yaptığı açıklamada, "İsveç’te hain terör örgütü üyeleri tarafından Türkiye’yi ve Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef halan gösteriyi lanetliyoruz. İsveç’in Nato üyelik girişimleri kapsamında verdikleri sözleri tutmalarını, bu tür girişimlere müsamaha göstermemelerini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...