Tgrt Haber

Gelecek Partisi'nden güldüren grup hesabı! AK Parti'den vekil talep etti

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
06 Haziran 2023 18:28 - Güncelleme : 06 Haziran 2023 20:03
Gelecek Partisi'nden güldüren grup hesabı! AK Parti'den vekil talep etti

Gelecek Parti Milletvekili Selçuk Özdağ, Meclis'te beş partinin grubu olduğunu hatırlatarak altıncı grubu kurmak istediklerini söyledi. Özdağ, "Grup kurmak, milletimize iktidarın yaptığı yanlışları Mecliste daha rahat duyurabileceğimiz imkânları tanıyor" dedi. Grup kurmak için AK Parti'den de vekil talebinde bulunan Özdağ, "Adalet ve Kalkınma Partisi bize biraz fazla milletvekili verirse biz oradan üç grup kurarız. Nasıl olsa fazla milletvekilleri var" dedi.

Millet İttifakı bileşenlerinden olan ve seçime CHP sıralarından giren Gelecek Partisi​, Meclis'teki altıncı grubu kurmak istiyor. Gelecek Partisi Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ da, TBMM​'de grup kurmak istediklerini açıklayarak konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

"ALTINCI GRUBU BİZ KURMAK İSTİYORUZ"

Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Gelecek, Saadet ve DEVA Partisi'nin Meclis'te grup kurma çalışmalarına değinen Özdağ, "TBMM'de şu anda beş parti grubu var. Altıncı grubu biz kurmak istiyoruz. Çünkü grup kurmak, milletimize iktidarın yaptığı yanlışları Mecliste daha rahat duyurabileceğimiz imkânları tanıyor" ifadelerini kullandı.

TBMM'de siyasi parti grubu kurma çalışmalarının sürdüğünü, Meclis ara vermeden bu çalışmaları tamamlamak istediklerini aktaran Gelecek Partili Özdağ, "Genel başkanlar, komisyonlarımız çalışıyorlar. Demokrat Parti de dahil 38 milletvekili var. Aksi takdirde 38 milletvekili Mecliste çok nadir basın toplantısı yapacaklar veya bir dakikalık konuşmalar dışında televizyonlar kendilerine mikrofon uzatırlarsa orada ara sıra konuşmuş olacaklar" dedi. 

"İSİMLERE TAKILMAYA GEREK YOK"

Grup kurarak Türkiye'nin problemlerine ilişkin çözüm önerilerini paylaşmak istediklerini belirten Selçuk Özdağ, "Bu grup hangi partinin çatısı altında birleşecek?" sorusuna ise, şu cevabı verdi:

"Demokrasilerde çare tükenmez. Çeşitli alternatifler masada. O alternatifler netleşmeden bir şey söylemeyi doğru bulmam. Çünkü doğmamış çocuğa elbise biçmek doğru değil. Fark etmez, isimler üzerinde takılmaya gerek yok."

AK PARTİ'YE VEKİL TALEBİ! 

Özdağ, "İki grup kurma ihtimali nedir?" sorusuna, "Adalet ve Kalkınma Partisi bize biraz fazla milletvekili verirse biz oradan üç grup kurarız. Nasıl olsa fazla milletvekilleri var. Onları en azından denetleyen bir grup oluşsun. Şu an ikisi de masada; iki grup da olabilir, tek grup da. Bunlar üzerinde çalışıyoruz. Temennimiz odur ki güçlü bir grupla çıkalım" cevabını verdi.  

 

 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...