Tgrt Haber

Terörist elebaşı Ferhat Abdi’in paçaları tutuştu! ABD ve Rusya'ya yalvardı: Türkler geliyor, son savaşımız olacak

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Reuters
30 Kasım 2022 11:06 - Güncelleme : 30 Kasım 2022 11:22
Abdi Şahin, ABD Başkanı Joe Biden'dan güvence aldığını söylemişti.

Pençe-Kılıç harekatından büyük darbe alan YPG/PKK'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kara harekatı sinyalinden sonra paçaları tutuştu. Terör örgütü elebaşlarından Şahin, önce ABD'ye sonra Rusya'ya yalvardı. Uluslararası haber ajansı Reuter’a konuşan Şahin, “Bu bizim varlığımız için bir savaş olur” diyerek adeta ağladı.

Abdi Şahin, ABD Başkanı Joe Biden'dan güvence aldığını söylemişti.

YPG/PKK elebaşlarından Mazlum Kobani kod adlı Ferhat Abdi Şahin panikte... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Uçaklarla, toplarla, SİHA'larla yaptığımız operasyonlar sadece başlangıçtır. Bizim için en uygun olan vakitte karadan da teröristlerin tepesine bineceğiz'' sözleri sonrası panik arttı. Reuter'a telefonda adeta ağlayan Ferhat Abdi "Hala gerginiz, ABD, Türkiye'ye daha sert mesaj vermeli” dedi. Ardından Rusya​'ya da yardım mesajı gönderdi. 

BIDEN SÖZDE GÜVENCE VERMİŞTİ

Daha önce ABD Başkanı Joe Biden​'dan güvence aldığını dile getiren terörist elebaşı Şahin, ABD'nin Türkiye'nin harekatını önlemek için yeterince çaba göstermediğini söyledi. Kara harekatı paniği yaşadıklarını itiraf eden Abdi Şahin, ABD'yi DEAŞ'ın yeniden güçleneceği konusunda tehdit etti. Yaklaşan Türk kara saldırısının durdurulmasını istedi. Bu açıklamalar sonrası dün de ABD'ye 'Somut bir şey yapın' çağrısında bulunan Ferhat Abdi, Rusya'dan destek istedi.

ABD YETMEDİ RUSLARA DA AĞLADI

PKK'nin Suriye'deki kolu SDG'nin sözde başkomutanı Ferhat Abdi, "Rusları Türk saldırılarını durdurmaya çağırdık" dedi. "Türkler karada operasyon başlatmak konusunda ısrar ediyorlar. bunun için hazırlanıyorlar... Bu bizim varlığımız için bir savaş olur" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE SÜRE VERDİ

Öte yandan Katar merkezli Al Jazeera televizyonunun Türk yetkililere dayandırdığı habere göre, Türkiye, Suriye hükümeti güçlerinin Tel RIfat'tan çekilmesine yönelik anlaşmanın sağlanması için Rusya'ya bir talepte bulundu. Rusya'nın Türkiye'nin talebini kabul ettiği ve Suriye güçlerinin yanı sıra PKK/YPG militanlarını da Tel Rıfat bölgesinden çekilmeye ikna etmeye çalışıyor.

Kaynak: Reuters

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Kadir30 Kasım 2022 13:31

İşin kolayı var Türkiye'ye teslim olsun. Bence yakında o da olacak. Hepsi Ülkemizden af dileyecekler.

Sonraki Haber Yükleniyor...