Tgrt Haber

Tezkere sonrası diplomasi! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Somali Cumhurbaşkanı ile görüştü

Editör: Onur Kaya / Kaynak: Tgrthaber.com
29 Temmuz 2024 21:21 - Güncelleme : 29 Temmuz 2024 21:32
Tezkere sonrası diplomasi! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Somali Cumhurbaşkanı ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Somali tezkeresinin Meclis'ten geçmesinin arından yapılan görüşmede Erdoğan, Somali'nin terörle mücadelesine verilen desteğin süreceğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​, Somali​ Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud​ ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, Türkiye​ ile Somali ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konuların ele alındığı görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Somali’nin toprak bütünlüğü ile birliğine verdiği önemi vurguladı.

Görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Somali'nin terörle mücadelesine verilen desteğin süreceğini ve Somali ile Etiyopya arasındaki ihtilafın çözümü için Türkiye'nin arabuluculuk faaliyetlerini yoğun şekilde sürdürdüğünü ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülke arasındaki enerji ve savunma başta olmak üzere birçok alandaki iş birliğinin artarak süreceğini kaydetti.

Tezkere sonrası diplomasi! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Somali Cumhurbaşkanı ile görüştü - 1. Resim

SOMALİ TEZKERESİ MECLİS'TEN GEÇTİ

Türkiye ile Somali arasındaki savunma işbirliği anlaşması çerçevesinde TSK unsurlarının Somali'nin deniz yetki alanları dahil olmak üzere iki ülke tarafından müştereken belirlenecek bölgelerinde 2 yıl süreyle görevlendirilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, önceki gün TBMM Genel Kurulunda kabul edilmişti.

TSK, Somali'nin terörizm, deniz haydutluğu, yasa dışı balıkçılık, her türlü kaçakçılık ve diğer tehditlere karşı güvenliğinin sağlanması faaliyetlerine destek verecek.

Kaynak: Tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...